S-au înregistrat peste 20.000 de cazuri de COVID-19 într-o zi în China. Pandemia o ia razna din nou

Author: Lavinia Medrea

S-au înregistrat peste 20.000 de cazuri de COVID-19 într-o zi în China. Pandemia o ia razna din nou

Sursa: PixaBay

China a declarat ieri că a înregistrat peste 20.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar cele mai multe au fost raportate în Shanghai, unde se pregătește deschiderea unui spital de campanie cu 40.000 de locuri, potrivit AFP.

China, ţara în care virusul COVID-19 a fost descoperit pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, și a reușit, până în martie 2021, să țină sub control, în mare parte, pandemia de COVID-19 prin măsuri extrem de dure.

S-au raportat peste 20.000 de cazuri de COVID-19 în China în ultimele 24 de ore

Din cauza apariției variantei Omicron, infectările zilnice au crescut din ce în ce mai mult.

China, ţara cea mai puternic populată, a raportat miercuri 20.472 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, un număr mult mai mic comparativ cu bilanţurile raportate în alte țări, dar foarte mare local, unde statisticile zilnice depășeau cu greu pragul de 100 de cazuri în luna februarie.

Din fericire, nu s-au raportat alte decese, conform Ministerului Sănătăţii. Ultimele două decese cauzate de COVID-19 au fost raportate în China la jumătatea lunii martie.

Citeste si: A apărut o nouă variantă a virusului COVID-19! Tulpina XE ar putea fi mult mai transmisibilă decât restul mutațiilor

Peste 80% din noile cazuri de COVID-19 au fost găsite în Shanghai, cel mai mare oraş din China, care este, deja, în lockdown total de o săptămână.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Autorităţile din Shanghai, un oraş cu 25 de milioane de locuitori, vor face dintr-un uriaş parc expoziţional un spital de campanie cu 40.000 de locuri, potrivit anunțului făcut de agenţia de presă China Nouă.

Centrul Naţional pentru Congrese şi Expoziţii ține în fiecare an Târgul Importatorilor, un eveniment susținut de autorităţile chineze.

Citeste si: Bilanț coronavirus 7 aprilie 2022: Mai puțin de 2.000 de cazuri noi! Câte decese s-au înregistrat

România a intrat în criză de infecții respiratorii! Peste 250 de copii vin zilnic la spital deshidratați și cu febră

Cu toate că majoritatea cazurilor de COVID-19 raportate în Shanghai nu au prezentat simptome, toate persoanele testate pozitiv, inclusiv copiii, au fost palsate în izolare în centre special amenajate în acest sens.

Această politică a fost refuzată pe reţelele de socializare, deoarece copiii, dar și bebeluşii, sunt luați de lângă părinţii lor dacă sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, chiar şi atunci când rezultatele părinţilor sunt negative.

În Suzhou, un oraş localizat la 70 de kilometri de Shanghai, autorităţile sanitare au declarat, weekendul trecut, că au găsit o mutaţie a variantei Omicron care nu a fost inclusă în bazele de date naţionale şi internaţionale.

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies