S-a dat startul înscrierilor în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2022. Cine poate beneficia de voucherele pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere

Author: Bianca Vidoi

Rabla electrocasnice 2022

Sursa: unsplash

Prima etapă a Programului Rabla pentru electrocasnice va începe la data de 5 decembrie 2022, de la ora 10:00.

Programul Rabla pentru electrocasnice vine în ajutorul celor ce își doresc să achiziționeze produse electrocasnice, cu ajutorul unui voucher.

Citește și: Rabla Electocasnice 2022 a dat startul înscrierilor. Cum poți obține vouchere pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi

A început Programul Rabla pentru electrocasnice

Pentru prima etapă a Programului Rabla pentru electrocasnice, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat bugetul pe care l-au pus la dispoziție, 25 de milioane de lei. Această etapă a început la data de 5 decembrie 2022, la ora 10:00 și se va termina la data de 9 decembrie 2022, la ora 23:59.

În cadrul primei etape, voucherele vor fi acordate pentru achiziționarea echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, astfel:

- 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;

- 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;

- 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada primei etape este de aproximativ 4 zile, până în momentul în care bugetul pus la dispoziție de către Administrația Fondului pentru Mediu se va termina. Valabilitatea unui voucher este de 7 zile de la validarea acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu, perioadă în care acesta poate fi folosit la unul dintre comercianții validați.

,,După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.”

, au anunțat reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu.

Citește și: Rabla electrocasnice 2022, la a doua ediție. Când se lansează programul și câți bani primesc cei interesați să participe

Când încep următoarele etape

Etapa a doua va fi destinată selecției voucherelor ce fac parte din categoria laptopurilor și tabletelor, iar aceasta va avea un buget de 10.000 de lei. Această etapă va începe la doar câteva zile după finalizarea primei etape, în perioada 12 decembrie 2022, ora 10:00 până la data de 16 decembrie 2022, ora 23:59 sau până ce bugetul alocat va fi epuizat.

Ultima etapă este destinată selecției voucherelor pentru categoria produselor din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele. Această perioadă începe la data de 19 decembrie 2022, ora 10:00 și se va sfârși la data de 23 decembrie 2022, ora 23:59, iar bugetul acordat acestei etape este de 15.000 de lei.

Este oficial: Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat începând cu 1 iulie. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern. Vezi ce alte beneficii vor intra în vigoare

Persoanele fizice ce au selectat un voucher în prima ediție și nu l-au utilizat, nu mai pot selecta același voucher în același an calendaristic.

Citește și: Electronicele vor costa mai mult în 2023!

Sursa: adevarul.ro, electrocasnice.afm.ro 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies