S-a anuntat! Cand va trece Romania la euro? Decizia care ii va afecta pe toti

Conform ministrului Finaintelor, Eugen Teorodovici, aderarea Romaniei la zona euro nu depinde doar de Romania, ci si de acordul de la nivel european.

„Romania si-a stabilit clar acest obiectiv (de aderare la euro - n. r.): 2024, actiune de parcurs. (...) Dar stiti foarte bine, aceasta este o problema la nivel european, vorbim de Schengen si de alte astfel de situatii, cand, chiar daca suntem gata cu anumite cerinte, totusi decizia se ia la nivel european. Romania, in acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, in decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne tinem de el, ne indeplinim obiectivele, cum am facut intotdeauna”, a afirmat Eugen Teodorovici despre discutiile privind Directiva pentru produsele accizabile, in cadrul unor declaratii de presa.

Ministul roman al Finantelor a mai sustinut ca se indoieste de faptul ca va fi finalizat Brexit. „Am spus de la inceput, nu cred ca Brexitul va fi. (...) Efectele nu sunt bune pentru niciuna dintre parti, de aceea cred ca nu va fi un Brexit”, a mai spus Teodorovici, potrivit zf.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies