Rușine istorică: Dinamo București a retrogradat în Liga a 2-a! E pentru prima oară în 74 de ani de existență!

,
Dinamo U Cluj

Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a după ce n-a putut remonta înfrângerea cu 2-0 din turul cu U Cluj

[Sursa foto: Facebook Dinamo București Oficial]

Dinamo București a retrogradat în Liga a 2-a. Echipa bucureșteană a remizat, 1-1, în returul barajului de menținere în Liga I, meci disputat contra U Cluj.


In articol:

După înfrângerea din tur, 0-2, cu U Cluj, Dinamo nu a reușit decât un egal, 1-1, în retur.

U Cluj a deschis scorul în retur în min.

17, prin Dragoș Tescan, iar Dinamo a egalat în min. 19, prin Vlad Morar. Dinamo a mai avut ocazii pe parcursul jocului, inclusiv o bară, prin Cosmin Matei (min. 59), dar a trebuit să se recunoască înfrântă în dubla manșă de menținere în Liga 1. Astfel, Dinamo retrogradează pentru prima oară în existența ei de 74 de ani!

Rușine istorică: Dinamo București a retrogradat în Liga a 2-a!

Dinamo ar putea intra în faliment după ce a ratat menținerea în Liga 1.

"Chiar dacă am mai jucat la echipe mari ale fotbalului românesc, nu credeam că una dintre ele va ajunge să retrogradeze. Nu mă gândeam vreodată că Dinamo va retrograda. Dar poate acesta e un moment zero pentru Dinamo şi cei care conduc vor lua deciziile corecte. Dacă se desfiinţează? Nu, nu ştiu, ce înseamnă administrativ mă depăşeşte", a declarat Andrei Cristea, fost atacant al lui Dinamo.

"Atitudinea jucătorilor de la Dinamo a fost una bună azi (n.r.- în returul barajului cu Universitatea Cluj). Dar atât au putut, ăsta e nivelul la care sunt. Poate unii nu au ajuns să înţeleagă ce înseamnă Dinamo. Nu putem vorbi de 2-3 jucători... aici este un grup, s-au făcut greşeli, au fost 60 de jucători în 2 ani, conducători, au fost multe lucruri. Sunt multe întrebări care se pun acum, dar e tardiv. Dinamo a retrogradat şi rămâne de văzut ce va fi pe viitor. Eu am venit la meci în calitate de fost jucător şi îmi pare rău să văd un club atât de mare că retrogradează", a adăugat Andrei Cristea.

Și atacantului legendar al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, îi vine greu să creadă că s-a ajuns aici și că Dinamo a retrogradat în liga a 2-a.

"Asta e mai dureros, că în repriza a doua Universitatea Cluj nu a fost o echipă care să facă trei pase legate şi tu nu ai reuşit să înscrii măcar un gol, şi să mai speri pe finalul de meci. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, nici nu conştientizez duritatea şi magnitudinea acestei lovituri pe care am primit-o în această seară. Probabil că am nevoie de timp să mă acomodez cu situaţia actuală a echipei", a spus Ionel Dănciulescu la DigiSport.

Ce se întâmplă cu Dinamo București după retrogradarea în Liga a 2-a: Formația bucureșteană ar putea intra în faliment

Pentru Dinamo București există riscul de a intra în faliment. Sunt mai multe variante, iar una dintre ele ar fi ca FC Dinamo, echipa care a retrogradat, să dispară, iar Nicu Badea, care deține palmaresul și marca Dinamo, să conducă prima echipă a lui Dinamo. Nicolae Badea deține CS Dinamo, care joacă acum în Liga a 4-a.

"Am auzit tot felul de informaţii, că CS Dinamo şi-ar dori să fuzioneze cu FC Dinamo, ceea ce este total fals, nu se doreşte acest lucru", a declarat Ionel Dănciulescu.

Planul de reorganizare al lui Dinamo, echipă care se află în insolvență, ar fi depins de rămânerea formației în prima ligă. Acum este complicat ce se va întâmpla și ar putea urma falimentul.

“Mă gândesc în primul rând la suporterii acestei echipe, care au iubit-o şi au fost alături de ea necondiţionat. Totuşi, este important să ne uităm ce se întâmplă de mâine, să ne uităm înainte. Această procedură de insolvenţă are o rezolvare legală atunci când se găseşte finanţare. Dincolo de rezultatul sportiv, Liga 1 sau Liga 2, fără finanţare această echipă nu putea ieşi din insolvenţă. Într-adevăr în acest moment se strâng puţin termenele, nu mai avem banii din drepturile tv, dar rămânem la acelaşi lucru, la căutarea unui finanţator. Sunt şanse (pentru a continua în Liga a 2-a), nu cred că despre asta putem vorbi, că nu ar fi şanse. Sunt oameni în spatele lui Dinamo care încă ajută cu bani, trebuie recalibrată situaţia. De mâine o să vedem ce este de făcut pentru că deşi era o perspectivă liga a doua niciodată nu ne-am gândit totuşi că s-ar putea chiar ajunge în situaţia asta destul de dramatică”, a declarat administratorul judiciar al echipei, Răzvan Zăvăleanu.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Roger Federer se retrage din tenis după o carieră de 24 de ani. Care este motivul

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

La mulți ani, David Popovici! Regele natației din România a împlinit frumoasa vârstă de 18 ani. Mesajul special din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies