Rusia ar putea activa legea marțială astăzi! Cetățenii ruși se grăbesc să fugă din țară

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 dec 2022, 05:25

Rusia ar putea activa legea marțială astăzi! Cetățenii ruși se grăbesc să fugă din țară

Sursa: leadervladimirputin

Rusia ar putea introduce astăzi legea marțială, după ce Parlamentul de la Moscova a declarat că se va reuni într-o ședință extraordinară.

Dacă legea marțială va fi introdusă în Rusia, s-ar putea spori cenzura și s-ar putea închide granițele. Majoritatea cetățenilor ruși se grăbesc să plece din țară din cauza sancțiunilor impuse de UE, care afectează economia țării.

Rusia ar putea introduce azi legea marțială

„La fel ca şi pierderea tragică de vieţi tinere ucise în conflictul militar, cu mamele ruseşti care trebuie să afle despre pierderea fiilor lor.

Aşadar, este ceva de care suntem conştienţi. Şi este ceva care ne îngrijorează”, a spus un oficial european.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a transmis că serviciile de informații Ucrainene susțin că Rusia urmează să introducă legea marțială începând de astăzi, 4 martie 2022.

Citeste si: CNSU a adoptat o hotărâre care prevede acordarea de ambulanţe pentru Ucraina şi o alta privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

„Din datele disponibile, din 4 martie, Federația Rusă urmează să impună într-adevăr legea marțială în țară. Aș dori să văd cum vor reacționa oamenii din Moscova și Sankt Petersburg care înțeleg ce se întâmplă în Federația Rusă. Astăzi, dacă lui Putin îi lipsește carne de tun, poate lua tinerii și să-i desfășoare aici pentru ca noi să-i omorâm. Nu înțeleg de ce face asta”, a declarat Oleksiy Danilov.

Citeste si: Cine este cel mai bogat om din Rusia, care a demisionat din conducerea agenției de turism TUI! Sancțiunile impuse de UE asupra Rusiei îl afectează

LIVE TEXT Ziua 459 de război în Ucraina. Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului:

„Am avut trenurile pline de la Sankt Petersburg, începând de duminică. Pleacă de tot. Îți dai seama după bagajele pe care le au cu ei”, a spus vicepreședintele serviciului de pasageri al Căilor Ferate Finlandeze, despre valul de călători din Rusia, care au umplut toate trenurile pentru a pleca în Finlanda.

Un cetățean rus care a coborât din tren la Helsinki marți seară a spus că mulți oameni se străduiesc să iasă din Rusia, pentru că nu au pașapoarte.

„Mulți se tem din cauza situației economice. Mulți ruși nu susțin războiul și încearcă să protesteze. Dar, din păcate, poliția este destul de dură acum”, a declarat acesta.