Rugăciunea către Sfântul Ștefan pentru sănătate și împlinirea dorințelor. Credincioșii trebuie să o spună pe 27 decembrie

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 dec 2022, 08:15

Rugăciunea către Sfântul Ștefan se spune pe 27 decembrie 

Sursa: Unsplash

Pe 27 decembrie este prăznuit Sfântul Ștefan, astfel că toate rugăciunile îi sunt închiante lui în această zi. Iată ce rugăciune puternică se spune pentru a avea parte de sănătate și liniște sufletească.

Sfântul Ștefan este cinstit de Biserica Ortodoxă Română în fiecare an, în a treia zi de Crăciun. Mai exact, pe data de 27 decembrie este sărbătoare cu cruce roșie în

calendar, aceasta fiind ziua aleasă de biserică pentru a-l prăznui pe marele sfânt. Iată pentru ce se pot ruga credincioșii în această zi și ce rugăciune trebuie să rostească.

Sfântul Ștefan, un model de jertfă creștină pentru toți credincioșii 

Sfântul Ștefan a fost unul dintre bărbații aleși pentru a sluji în cadrul slujbelor religioase și pentru a supraveghea buna orânduiala la mesele comune. Alături de alți 6 bărbați, Sfântul Ștefan participa la ceremonii de botez și ducea mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Ștefan le-a vorbit oamenilor despre Dumnezeu și despre învățăturile sale și asta pentru că el cunoștea foarte bine Scriptura. Dorind să îi facă rău, saducheii si fariseii au plătit mai mulți bărbați să spună că Sfântul Ștefan spunea vorbe urâte despre Moise și Dumnezeu. Astfel, în cele din urmă, Sfântul Ștefan a fost condamnat la moarte pentru blasfemie și a fost omorât cu pietre. Pentru că nu a renunțat la credința sa și a murit pentru Dumnezeu și biserica lui, Sfântul Ștefan este considerat un model de jertfă creștină, primul martir al Bisericii lui Iisus Hristos.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Citește și: Câți români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ștefan. Cine primește urări din partea celor dragi

Rugăciunea către Sfântul Ștefan care se rostește pe 27 decembrie

Tradiția spune că pe data de 27 decembrie, atunci când în calendarul creștin ortodox este prăznuit Sfântul Ștefan, credincioșii ar trebui să rostească rugăciunea închinată acestuia.

Se crede că marele sfânt îi ajută pe cei care au probleme de sănătate, dar și care sunt implicați în diferite procese sau în conflicte care nu își găsesc rezolvarea. De aceea, în ziua în care este cinstit Sfântul Ștefan, credincioșii obișnuiesc să ofere celor care nu își pot găsi liniștea o icoană a marelui sfânt și o candelă. 

Ce rugăciune e bine să citești de Crăciun. Dacă vrei să ai noroc, atunci trebuie să o rostești pe 25 decembrie

Există o rugăciune puternică pe care credincioșii o pot rosti pe 27 decembrie 2022, de Sfântul Ștefan, pentru iertarea păcatelor, pentru împlinirea dorințelor și pentru a avea parte de liniște sufletească.

„Sfinte Mare Mucenice al lui Hristos Ştefan, cel ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele muceniceşti, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de nevoi şi ispite; ci te roagă pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmașul cel pornit asupra noastră, prin mânia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre. Roagă-te, Sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigașii tăi; roagă-te să depărteze de la noi furia celor fără de Dumnezeu şi să ne apere pe noi, poporul Său cel nou ales, ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm bunătatea lui Dumnezeu cea nespusă şi pe tine să te mărim în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea către Sfântul Ștefan pe care credincioșii trebuie să o spună pe 27 decembrie.

Citește și: Mesaje de Sf Ștefan. Cele mai frumoase felicitări și urări de „La mulți ani!” pentru Ștefan și Ștefania

 

Taguri:

Astăzi, în cea mai recentă ediție a emisiunii matrimoniale „Casa iubirii”, fetele au corectat-o pe Lorena după ce aceasta s-a supărat pe ele pentru glumele nesărate făcute de Laurențiu.