Rugaciune de mare ajutor catre Sfantul Ilie! Crestinii ortodocsi ar trebui sa o rosteasca pana la sfarsitul zilei!

Astazi este o zi de mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi: praznuirea Sfantului Ilie. La 20 iulie, 127.370 romani il sarbatoresc pe Sfantul Proroc Ilie Tesviteanu.

Astazi este o zi de mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi: praznuirea Sfantului Ilie. La 20 iulie, 127.370 romani îl sarbatoresc pe Sfantul Proroc Ilie Tesviteanu. Dintre acestia, 111.685 sunt barbati si 15.685 sunt femei.
La ceas de sarbatoare, sarbatoritii se roaga patronului lor spiritual Ilie sa le vina în ajutor, sa le împlineasca dorintele, sa-i ajute sa fie sanatosi si sa–i salveze la ceas de cumpana. Sfantului Ilie se roaga mii de credinciosi, chiar daca nu poarta numele Slavitului Proroc.

Mai ales în ziua praznicului, toti care cred in puterea acestui sfant, mare facator de minuni, invoca ajutorul lui prin aceasta rugaciune speciala:

"Ne rugam tie, Sfant Ilie, cel care ai fost ridicat la cer intr-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbarii Lui la Fata, acum salasluind în lacasurile Raiului si stand în fata tronului Împaratului ceresc, auzi-ne pe noi, pacatosii si nevrednicii, care în ceasul acesta stam în fata sfintei tale icoane si cu umilinta alergam catre mijlocirea ta. Roaga-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, sa ne dea noua duhul pocaintei, al izbavirii de pacate, si cu Atotputernica Sa bunavointa sa ne ajute sa ne îndepartam din calea pacatului, îndrumandu-ne spre lucrul bun. Sa mijlocesti pentru noi Sfinte Ilie sa fim sanatosi, noi, copiii si parintii nostri. Sa ne ajuti sa fim de folos aproapelui nostru cand acesta este la ceas de boala, de cumpana sufleteasca si sufocat de datorii. Ne rugam tie, Prorocule Facator de Minuni, sa-i îndepartezi din calea noastra si a familiei noastre, pe cei care  nu tin seama de randuielile Sfintei Biserici si de poruncile Domnului. Amin!"
(sursa: ortodoxia.rol.ro)

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate