Romanul nu are leac! Tone de gunoaie lasa in urma lui pe plaja VIDEO

Romanul nu are leac! Tone de gunoaie lasa in urma lui pe plaja VIDEO

Am venit, ne-am simtit bine, am plecat - ce ramane in urma noastra, Dumnezeu cu mila!

 Asa gandeste romanul -turist la malul marii. Dupa o zi de lenevit cu burta in sus la soare, sa te apleci si sa strangi gunoiul din jurul cearsafului este un gest mult prea obositor pentru unii..asa ca la ceas de seara plaja arata ca un imens tomberon- in care gasesti de toate: de la mucuri de tigari, pungi si coceane de porumb si pana la peturi, pahare, coji de seminte si resturi alimentare .

Priviti aceasta familie..care se pregateste sa plece de pe plaja....au luat cearsaful si prosoapele dar au uitat dozele de bere sub sezlong. Alaturi, o doamna venita la plaja impreuna cu copiii a preferat sa stea intre gunoaiele altora decat sa le stranga.

Daca unii ingroapa gunoaiele in nisip...sperand ca urmasii urmasilor sa le gaseasca , altii se fac ca nu le vad...stiu ca in urma lor cineva e platit sa stranga gunoiul..dar cum ramane cu bunul simt?

Omul stie ca asta ii e treaba sa stranga resturile turistilor ,dar nu intelege de ce cosul de gunoi e invizibil pentru multi. Exista totusi si oameni care nu si-au uitat bunele maniere acasa. De pilda, acest domn a venit tocmai din capatul plajei ca sa isi arunce consumabilele la cos. 

Altfel spus ce tie nu ti place altuia nu i face! Daca tinem la eticheta si avem pretentii sa ne intindem pe un petic de nisip curat e bine sa nu ingropam chistoacele de tigari sau scutecul copilului in nisip...s ar putea ca maine sa ajungem in acelasi loc si sa nu ne placa peisajul. Intr o singura zi, angajatii de la curatenie aduna cel putin 400 de kilograme de gunoaie numai de pe plajele din constanta .

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate