Românul de 46 de ani care va fi eutanasiat în Spania! Povestea lui e de film de acțiune!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 05 mai 2023, 02:15

Pistolarul din Tarragona

Sursa: observatornews.ro

Marian Eugen Sabău, cunoscut drept "pistolarul din Tarragona", va fi eutanasiat în Spania.

În vârstă de 46 de ani, Marian Eugen Sabău a comis un atac asupra unor colegi de muncă, fiind ulterior acuzat de tentativă de omor. El a împușcat trei foști colegi de muncă și a rănit doi agenți Mossos d’Esquadra în timpul atacului său.

El a tras și asupra polițiștilor înainte de a fi împușcat de aceștia și rănit.

După atac Marian Eugen Sabău a cerut să fie eutanasiat și a primit acest drept.

Secția a 2-a a Curții Provinciale din Tarragona a respins apelurile pentru oprirea eutanasierii lui Marian Eugen Sabău, iar fostul agent de pază român va fi eutanasiat dacă o altă decizie nu va fi luată la Curtea Constituțională.

Marian Eugen Sabău va fi primul deținut din Spania care folosește legea eutanasiei, intrată în vigoare în urmă cu un an.

Anchetatul, au stabilit judecătorii, se află în condiții grave de sănătate.

Are „suferințe fizice și psihice constante, fără posibilități de alinare” și o speranță de viață „limitată”. Prezența sa pe banca acuzaților„ar fi o afectare intolerabilă a demnității și integrității sale fizice și morale”, au subliniat magistrații, potrivit Libertatea.ro, care citează El Pais.

Firma de pază îl concediase

Firma de pază pentru care lucrase, Securitas, din Tarragona, îl concediase pe Marian Eugen Sabău, acuzând "comportamentul dificil" al acestuia.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

Marian Eugen Sabău, care susținea că a trăit "un iad" la serviciu, a decis atunci să comită atacul.

Pe 14 decembrie 2021 Marian Eugen Sabău s-a îmbrăcat în femeie și a intrat în sediul Securitas din Plaça de la Mitja Lluna (Tarragona).

Fusese concediat cu câteva luni în urmă, iar ulterior își amenințase colegii.

După ce și-a împușcat colegii și a tras și în forțele de ordine, rănind un polițist, Marian Eugen Sabău a fost la rândul lui împușcat. El susținea în cererea de a fi eutanasiat că nu mai poate trăi decât asistat de acum înainte. Are un picior amputat și dureri severe după ce a fost împușcat în mai multe locuri.

Ce nu e bine să faci pe 27 iulie, de ziua Sf Pantelimon 2023? E semn de mare ghinion

Victimele s-au opus eutanasierii, iar avocații lor au anunțat că vor depune contestație la Curtea Constituțională.

„Victimele, în afara unor drepturi fundamentale, merită respectul de a se ajunge până la capăt: cu un proces, o condamnare și despăgubiri”, a spus Alberto Palacio, purtător de cuvânt al sindicatului independent al polițiștilor, parte în proces. „Spitalul nu are nicio putere de a ucide o persoană cercetată care se află în închisoare provizorie”, a precizat Palacio.

„Nu suntem împotriva eutanasierii, să facă ce vrea după sentință, dar să fie condamnat pentru ceea ce a făcut, pentru ca victimele să primească despăgubiri”, a mai adăugat Palacio.