Romanii, obligati sa plateasca o noua taxa de anul viitor. Cat au de scos din buzunare

,

Ordonanata de urgenta care prevede adoptarea deciziei a fost publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/2018, adoptata de Guvern printr-un act normativ, romanii vor trebui sa plateasca o garantie, incepand cu 31 martie 2019, pentru fiecate ambalaj al produselor pe care le cumpara.

Aceasta garantie va putea fi recuperata de la operatorul economic in baza bonului fiscal.

Valoarea garantiei banesti in cazul ambalajelor primare reutilizabile folosite pentru produse destinate consumului populatiei este de 0,5 lei/ambalaj, conform art.

10.

Potrivit angajamentelor luate in fata Comisiei Europene, Romania trebuie sa intreprinda toate masurile necesare implementarii unor instrumente economice. Instrumentele economice care trebuie implementate sunt: "plateste pentru cat arunci", "raspunderea extinsa a producatorului" si "taxa la depozitare".

 

Citește-ne pe
Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul "Hercai", Reyyan este de negasit!

Anchetă după tragedia de la Onești! Lucian Bode: 'Dacă negocierile nu duceau la un deznodământ fericit pentru poliție, care era planul doi?'

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Doi muncitori, uciși de un bărbat din Onești care îi ținea ostatici VIDEO

Politistii au descins in casa soferului care a amenintat cu pistolul in trafic zilele trecute! Iata ce au gasit anchetatorii in locuinta sa!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies