România va fi lovită de un ciclon mediteranean! Vom avea o săptămână de grindină, ploi torențiale și vijelii

Autor: Lavinia Medrea

Vom avea o săptămână de grindină, ploi torențiale și vijelii

Sursa: PixaBay

Un ciclon mediteranean se îndreaptă spre România, astfel că vremea va fi instabilă. Jumătate din zi va fi călduroasă, iar cealaltă jumătate va fi friguroasă, cu furtuni și vijelii.

Ieri, grindina și vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din România. Un ciclon mediteranean urmează să se îndrepte spre România, cauzând vreme instabilă.

România va fi lovită de un ciclon mediteranean

Ploile torențiale  au făcut ieri prăpăd în Brăila. Grindina a fost și ea, astfel că șoferii au fost nevoită să staționeze pe dreapta pentru siguranța lor.

În Constanța, de asemenea, a fost grindină preț de minute bune, fiind cod portocaliu. Vremea extremă i-a făcut pe oameni să fie nevoiți să rămână în case, iar șoferii s-au speriat în fața perdelelor de apă.  

Citește și: Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Temperaturile ridicate vor fi însoțite de averse și furtuni

Ieri, furtunile au fost concentrate în majoritatea țării, doar în extremitățile nordice și vestice ale vremea a fost mai blândă.

Din loc în loc s-au adunat cantități de apă mai mari de 40 de litri pe metru pătrat în mai puțin de o oră, astfel că meteorologii au emis numeroase avertizări de cod portocaliu, cel puțin în Dobrogea și județul Caraș-Severin. Vântul a făcut, de asemenea, probleme în est și în sud-est, unde rafalele pot să ajungă chiar și la 70 de kilometri pe oră. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Prahova, la Breaza, grindina a fost și ea nelipsită. Din case, oamenii au filmat cum guguloaiele de gheață distrug grădinile.

Vremea n-a fost bună nici la vecinii noștri în Moldova. Orașul Căușeni a fost lovit de potop și viituri puternice pe străzi lipsite de canalizare, iar grindina a acoperit localitatea Cimișlia. S-a pus pe jos atât de multă gheață încât era posibil să faci bulgări. 

Citește și: Litoralul pentru toţi 2023. Ce prețuri sunt pe litoral și cât costă o noapte all inclusive la Mamaia

Cicloanele se țin lanț deasupra Mării Mediterane, astfel că furtunile vor continua să lovească toată jumătatea de sud a Europei. La noi, ploile torențiale, vijeliile și grindina vor apărea în aproape toată țara până la finele săptămânii.

Cum va fi vremea azi, 26 mai

Vineri, 26 mai 2023, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în mare parte din țară, începând cu orele prânzului, instabilitatea se va manifesta în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, local în Transilvania, iar seara și noaptea și în restul zonelor din România. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, iar valorile minime resimțite se vor încadra între 8 și 17 grade.

În București cerul va fi parțial înnorat, iar aversele de ploaie și furtunile vor fi prezente pe parcursul zilei, vântul va sufla cu 33 de km/h. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!