România, lovită de radiații periculoase si temperaturi greu de suportat

Dupa zeci de coduri galbene si portocalii de ploi si furtuni, Romania e lovita de temperaturi greu de suportat si radiatii periculoase.

Joi, la prânz, în mare parte din ţară, oamenii au resimţit 39 de grade Celsius, cărora li s-a adăugat, un nivel periculos, al radiaţiilor solare. Zeci de persoane au ajuns la spital, după ce au leşinat pe stradă, din cauza arşiţei.

După interminabile coduri galbene sau portocalii de vreme rea, meteorologii au înroşit joi harta României din cauza căldurii excesive. În vestul şi sudul ţării temperaturile resimţite din cauza umezelii, au fost de 38-39 de grade.

Radiații periculoase. Sfaturile medicilor

Doar în Bucureşti, peste 50 de persoane au sunat la ambulanţă după ce au simţit că se prăbuşesc. Iar căldura nu a fost singura problemă.

Nivelul radiaţiilor Ultraviolete a ajuns în Bucureşti la peste 8, iar specialiştii ne recomandă în aceste condiţii să ne adăpostim. Asta pentru că se pot produce leziuni la nivelul pielii şi al ochilor şi nu vorbim doar de arsuri solare.

uv 13 iunie

Medicii ne previn că la un indice UV de peste 8 ne putem alege cu pete pe piele sau cu leziuni ale corneei dacă nu purtam ochelari cu protecţie solară. În cel mai rău caz, după o expunere îndelungată, poate să apară riscul unui cancer de piele.

Citeste si: Puterea Dragostei - Reactia lui Hamude: "Hahaha! Am avut dreptate! FAKE, FAKE, FAKE"

Citeste si: ANM, prognoză meteo: Urmează trei zile de coșmar. Avertismentul specialistilor

Citeste si: Ricardo despre Raluca: "A ajuns sa rada lumea de mine din cauza unei videoceatiste!"

foto: protv

sursa: stirileprotv.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate