Romania de tezaur: Tanti Floarea, de la Bistrita, printre ultimele opincarese ale tarii, tine vie randuiala strabunilor, in speranta ca noi, cei din urma, ii vom continua mostenirea

,

Batem drumul acum pana la Rancu Salvei, in Bistrita. In poarta unei case vechi, de lemn ne da binete o romanca de tezaur.

Gatita de sarbatoare si cu opincile in picioare, batrana e gata sa ne spuna povestea ei. Randuiala pe care a primit-o mostenire trebuie sa o duca mai departe ca pe cea mai de pret comoara... sa nu se piarda in negura vremurilor. E poate ultima opincareasa a tarii, ale carei vorba merita puse in rama si aratate lumii la zi de mare sarbatoare.

Randuiala veche doar ea o mai stie si ar vrea sa ne-o lase mostenire noua, celor care venim din urma. E vremea de primeneala nu doar in suflet, ci si in casa, asa ca stergarele lucrate cu migala in serile lungi de iarna sunt randuite frumos in pridvor.

Tanti Floarea este o femeie pe care timpurile n-au clintit-o in credinta si care ne arata noua, tuturor, ca traditia este pentru popor nimic altceva decat viata insasi.

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies