RISC MARE DE AVALANSA in judetul Sibiu, la Balea Lac

Turistii sunt avertizati sa nu se aventureze pe traseele situate la peste 1500 m din Muntii Fagarasului.

Turistii sunt avertizati sa nu urce pe traseele situate peste 1.500 de metri, in Muntii Fagarasului, in zona turistica Balea din judetul Sibiu, dupa ce riscul de producere a avalanselor a devenit mare, respectiv de gradul patru (pe o scala de la unu la cinci), nivel de risc care se va mentine si in zilele urmatoare, a anuntat printr-un comunicat, Adrian David, seful Serviciului Salvamont Sibiu.

Potrivit Agerpres, la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului, stratul de zapada era luni dimineata, de 1,5 metri, conform meteorologilor sibieni. "Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si de asemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona. In zona turistica Balea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada", a precizat Adrian David.

Potrivit acestuia, turistii ar trebui sa se adreseze salvamontistilor inainte sa practice sporturile de iarna in zona turistica Balea Lac. Cei care ajung la Hotelul de Gheata si la cabanele de la Balea Lac, trebuie sa aiba echipament de iarna si echipament de salvare din avalansa, respectiv sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate