Revoltător! Impozitam pensiile, dar nu pe toate. Cine ia 10000 de lei lunar si nu se atinge nimeni de ei

Sunt pensii care depășesc lejer 10.000 de lei, dar PSD nu vrea să le impoziteze.


In articol:

Acestea nu vor intra sub incidența legii care va impozita pensiile de peste 10.000 de lei, anunțată de ministrul Eugen Teodorovici.

Se pune taxă pe toate pensiile mai mari de 10 000 de lei, dar PSD nu se atinge de pensiile parlamentarilor, conform informațiilor digi24.ro.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pe toate pensiile mai mari de 10 000 de lei. Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii curții de conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc 10 000 de lei.

La nivelul minsterului de Finanțe nu s-a stabilit încă procentul „taxei de solidaritate”. Această taxă ar putea fi cuprinsă între 30% și 50%.

Nu vor fi impozitate pensiile militarilor, care nu sunt plătite din sistemul public de pensii, dar nici pensiile parlamentarilor care sunt „indemnizații pentru limită de vârstă”, plătite din bugetul Parlamentului. În unele cazuri pensiile parlamentarilor depășesc 10 000 de lei, în funcție de numărul de mandate și se cumulează și cu pensiile din sistemul public pe care le încasează aleșii.

Citeste si: DOLIU URIAȘ în România! A murit un celebru milionar din România - capital.ro

sursa: capital.ro

Citeste si: Bogdan Mocanu, primii fiori ai iubirii, in cel de-al doilea sezon "Puterea dragostei"? Afla cum va decurge prima intalnire in camera rosie cu cea care i-a pus inima pe jar, MAINE, de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D!

Citeste si: Baietii au decis: ea a fost desemnata liderul casei! Iata cum au reactionat celelalte fete!

Citeste si: Andreea Mantea a pus piciorul in prag! "Am sa va rog sa iesiti pe usita aia de acolo! Sa ne strangem mana frumos si sa ne luam la revedere!" Iata ce anume a dezamagit-o la concurentii noului sezon "Puterea dragostei" si ce decizie a luat!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies