Retete unice din tinuturile Buzaului, inspirate de bunatatile pamantului: saramura de pui cu gutui si ciorba de dovleac cu lapte acru!

,

In toate satele insirate pe la picior de munte, oamenii au invatat, de mult, sa puna in valoare tot ce le da pamantul, in cateva mancaruri de poveste.

Minunate nascociri culinare iau nastere toamna in tinutul de basm al Buzaului. Bucatarii iscusiti ai locului au darul de a combina ingrediente naturale, de sezon, pentru a prepara mancaruri delicioase.

Pentru prepararea saramurii muntenesti de pui sunt necesare: pui intreg, gutui, ardei iute, usturoi, sare, piper, cimbru, apa. Bucatile de pui se aseaza pe gratar, alaturi de rondelele de gutui.

In ceea ce priveste ciorba de dovleac cu lapte acru, sau zeama de lubene cu lapte prins, cum i se mai spune

in zona Buzaului, pentru care sunt necesare urmatoarele ingrediente: dovleac, lapte acru, ceapa, ulei, sare, apa. Miezul de dovleac trebuie inabusit impreuna cu ceapa si putin ulei.

La toate aceste mancaruri gustoase s-a adaugat si un desert delicios, turte coapte pe vatra cu miere si nuci. Iata cum se prepara aceste delicii culinare:

 

Citește-ne pe
Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

Finlanda intră în carantină, a anunțat șefa guvernului: 'Restricţiile vizează reducerea la minimum a contactelor între persoane pentru a scădea infecțiile'

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies