Rețetă salată de boeuf: Cum să faci cea mai bună salată de bouef! Ingredientul "secret" care face diferența

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 23 sep 2022, 05:50

Salată de bouef

Sursa: captura video YouTube Jamila

Rețetă salată bouef. Iată cum să faci cea mai bună salată de bouef acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, când e o mâncare foarte populară.

Secretul celei mai bune salate de bouef este să o faci cu carne de vită, nu cu carne de pui. În România se obișnuiește să se facă salata de bouef și cu pui, dar, din punctul nostru de vedere, această mâncare e mai bună cu vită. De altfel, în franceză "bouef" înseamnă chiar vită.

Salata de bouef a fost preparată prima oară în anul 1860 de către bucătarul belgian Lucien Olivier.

Preparatul respectiv a devenit ulterior foarte popular în numeroase țări, printre care și România.

Rețetă salată de boeuf: Cum să faci cea mai bună salată de bouef! Ingredientul "secret" care face diferența

Vom folosi pentru rețeta celei mai bune salate de bouef chiar rețeta celebrei Jamila.

Jamila este una dintre cele mai cunoscute și populare bucătărese de la noi din țară, contul ei de YouTube fiind urmărit de peste 1.5

milioane de abonați.

Și Jamila folosește tot carne de vită pentru a face salata de bouef, ingredientul despre care v-am spus că face diferența pentru a avea o salată de boeuf cât mai aproape de cea perfectă.

Rețetă salată de bouef Jamila: Cum faci cea mai bună salată de bouef!

Ingrediente

1,5 kg cartofi fierți

800 gr morcovi fierți

500 gr carne de vită fiartă

gogoșari murați

castraveți murați

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2-3 linguri maioneză

sare

Începem prin a tăia cartofii cubulețe, cu coajă, după ce în prealabil au fost fierți. Punem cartofii într-un bol mare, apoi tăiem morcovii fierți, tot cubulețe. Mai putem pune țelină sau mazăre. Morcovii se pun deasupra cartofilor, în bol. 

Tăiem apoi carnea de vită fiartă, tot în cubulețe, de mărimea cartofilor și a morcovilor. Punem apoi carnea peste morcovi.

Trecem la gogoșarul murat, pe care îl tăiem și pe el, mai întâi în lamele, apoi în cubulețe. Punem și gogoșarul în bol.

Tăiem și gogoșarii murați, mai întâi în felii, apoi în lamele și cubulețe. Îi punem și pe ei în bol, peste gogoșari și restul ingredientelor. 

Amestecăm în bol toate ingredientele și omogenizăm compoziția foarte bine. Gustăm salata și verificăm dacă mai trebuie sare.

Dacă da, punem și sare. 

Adăugăm maioneza, făcută în casă, aproximativ 3 linguri. Amestecăm toată compoziția și salata de bouef este gata. 

Urmează montatul salatei de bouef, această parte fiind făcută de Jamila cu o formă pătrată. Adăugăm, pentru aspect, o frunză de pătrunjel deasupra salatei de bouef.

Poftă bună!