Rețetă de pască vegană. Preparatul tradițional prietenos cu persoanele ce au intoleranță la lactoză și nu numai

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 apr 2024, 16:42

Preparatul tradițional prietenos cu persoanele ce au intoleranță la lactoză și nu numai

Sursa: dolcefarverde.ro

Paștele se apropie, iar oamenii ce urmează o dietă vegană sau cei ce au intoleranță la lactoză își doresc să se bucure de preparatele tradiționale.

Pasca este un desert tradițional pe care oamenii îl consumă în ziua de Paște, însă ingredientul de bază folosit pentru realizarea acestei rețete este brânza. Acesta este motivul pentru care persoanele ce au o dietă vegană sau ce au intoleranță la lactoză trebuie să găsească o variantă fără să conțină lapte, ouă sau brânză. Iată o rețetă simplă de pască vegană.

Rețetă simplă de pască vegană

Paștele Ortodox este celebrat la data de 5 mai, iar gospodinele își doresc să aibă masa cât mai plină, astfel încât să se bucure fiecare membru al familiei de preparatele tradiționale de Paște. Pasca este unul dintre deserturile ce nu lipsesc de pe masa de Paște, însă acest preparat nu este unul prietenos pentru persoanele ce au o dietă vegană sau ce au intoleranță la lactoză, astfel încât s-au creat mai multe variante prietenoase pentru aceste persoane.

Iată cum puteți să preparați o pască vegană pentru sărbătorile pascale.

Citește și: Ce putem face cu cojile rămase de la ouăle de Paște. Iată cum poate beneficia grădina ta de aceste coji

Ingrediente pentru blat:

  • 200 de grame făină ovăz+ 30g pentru frământat
  • 30 de mililitri ulei cocos
  • 150 de mililitri de apă plată
  • 50 de grame curmale hidratate
  • un vârf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 de grame de caju hidratat
  • 150 de grame de tofu nesărat
  • 115 de mililitri de sirop arțar
  • 40 de mililitri de suc portocale
  • 25 de mililitri de suc lămâie
  • 50 de grame de ulei cocos extravirgin
  • vanilie
  • 40 de grame de stafide pentru decor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a începe rețeta de pască vegană este să punem la hidratat cele 250 de grame de caju, pentru minim 4 ore, dar și curmalele, pentru cel puțin o oră. Acum putem începe să pregătim blatul, astfel vom pune fulgii de ovăz într-un bol în care adăugăm uleiul de cocos extravirgin, curmalele hidratate în prealabil, sarea și apa.

Amestecăm aceste ingrediente până se transformă într-un aluat lipicios.

Cele 30 de grame de făină le folosim când frământăm aluatul, astfel încât să nu se lipească de blatul pe care lucrăm. După ce aluatul are consistența dorită, putem să o punem în tava tapată cu foaie de copt și cu fulgi de cocos și întindem aluatul uniform. Lăsăm aluatul în tavă până când este gata umplutura.

Umplutura pentru pasca vegană este foarte ușor de realizat, iar tot ce trebuie să facem este să amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, până ce totul se transformă într-o crema fină. Acum putem turna jumătate din umplutură în tavă, după care presărăm stafide și repetăm procesul. Cuptorul îl încălzim la 160 de grade și putem pune pasca pentru maxim 30 de minute, potrivit dolcefarverde.ro.

Ce alimente nu trebuie să lipsească în ziua de Paște de pe masă?

Sărbătorile pascale se apropie, iar după 7 săptămâni în care credincioșii nu au consumat produse de origine animală, aceștia așteaptă cu nerăbdare masa de Paște. Gospodinele încep pregătirile pentru masa de Paște, iar ouăle roșii nu pot să lipsească de pe aceasta, deoarece acestea simbolizează sângele lui Hristos, care a fost vărsat pe cruce pentru a salva oamenii de păcatele lor.

Carnea de miel este și aceasta pe mesele românilor în ziua de Paște, deoarece în credința creștină mielul simbolizează jertfa lui Hristos, care a murit pe cruce pentru a salva oamenii de păcatele lor. Mielul este și un simbol al purității și al inocenței. Cozonacul este un alt desert, alături de pască, ce se găsește pe mese în ziua de Paște, fiind un simbol al belșugului și al bunăstării, potrivit portalsm.ro.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!