Ai nevoie de:
lapte dulce 
1 cana cu bucati de paine, veche de o zi, fara coaja. 
2 oua 
700 de grame de carne tocata 
3 sferturi de cana de branza de oaie, rasa. In reteta originala, se foloseste branza pecorino romano, o branza sarata, din lapte de oaie. 
patrunjel, dupa gust 
o jumatate de ceasca de stafide 
Inmoaie paine in lapte, apoi las-o sa se scurga. In paralel, pune stafidele in apa calduta, timp de jumatate de ora, ca sa se umfle. Toaca carnea, amestecand-o cu  painea, cele doua oua,  branza si patrunjelul, apoi adauga sare, daca simti nevoia. 
In momentul in care pregatesti chiftelele, pune in interiorul lor 2-3 stafide, apoi prajeste-le pe toate partile, in ulei de masline, pana cand devin maro la exterior. 
					
					
Reteta e originara din sudul Italiei, unde arabii, care au controlat o perioada regiunea, au introdus consumul de stafide si de muguri de pin.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
