Rețetă de castane coapte. Cum se prepară și cum trebuie să le servești

,

Castanele coapte sunt moi, aromate și se prepară imediat. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă și cum trebuie să le serviți.


In articol:

Dacă nu ați mâncat până acum castane coapte, nu știți ce ați pierdut. Sunt cremoase, dulci și au o aromă senzațională.

Castanele coapte, mai multe moduri de servire

Astăzi ne-am gândit să vă împărtășim o altfel de rețetă.

Este vorba despre castane coapte, un deliciu simplu, sănătos și plin de savoare.

Chiar dacă nu este sezonul castanelor, le găsiți cu ușurință în supermarketuri. Le puteți consuma simple sau puteți prepara din ele un delicios piure de castane, în care veți adăuga zahăr și diferite arome, cum ar fi vanilie, coajă rasă de portocale sau rom.

Dacă vă hotărâți să faceți piure de castane, trebuie să știți că acesta se poate folosi, fără probleme, în diferite creme pentru prăjituri și torturi.

Cumpărați castane comestibile, nu sălbatice. Cele românești sunt de calitate. Nu vă feriți de ele, doar pentru că sunt mai micuțe. Vă garantăm că sunt delicioase.

Castanele coapte vor fi gata în mai puțin de o jumătate de oră, deci încă un motiv să încercați și această rețetă.

Cea mai simplă rețetă de castane coapte

Dacă v-ați hotărât să preparați această bunătate, trebuie să știți că veți avea nevoie doar de castane și de apă.


După ce le cumpărați, aveți grijă să spălați castanele în mai multe ape.

În plus, acestea se lasă la înmuiat câte 20 de minute, de fiecare dată. După aceea, schimbați apa și repetați procedeul.

Când vedeți că s-au înmuiat suficient, urmează pasul al doilea: crestatul castanelor. Luați-vă un cuțit ascuțit, ca să nu vă chinuiți.

Trebuie să crestați coaja și să ajungeți puțin și în interior.

Așadar, nu le tăiați de tot! După aceea, așezați castanele într-o tavă, în care adăugați apă. Lăsați-le așa, până când cuptorul se va încinge la 200 de grade.

Băgați tava în cuptor și lăsați castanele să se coacă   aproximativ 30 de minute. Din când în când, trebuie să mai amestecați cu o lingură printre castane, ca să le rotiți și să le coaceți pe toate părțile.

După ce sunt gata, scoateți castanele și le puteți servi. Acestea se vor decoji cu ușurință, datorită crestăturilor pe care le-ați făcut înainte.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cătălin Moroșanu, dezvăluiri surprinzătoare! Care este cel mai mare regret al sportivului?

FĂRĂ MILĂ Coaliția a respins recunoștința față de eroii-martiri și luptătorii din Revoluție, precum și condamnările politice din perioada comunistă

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Calendar ortodox 12 mai 2021: Crestinii sarbatoresc un mare Sfânt român! Iata ce rugaciune se rosteste miercuri pentru pentru sanatate!

Revine declarația pe propria răspundere, după prelungirea stării de alertă! Cum arată noul model de declarație

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies