Reprezentanta Austriei, transsexualul Conchita Wurst, a castigat Eurovision 2014

,

Editia din 2015 a concursului Eurovision se va desfasura in Austria, dupa ce Conchita Wurst a castigat competitia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obtinut un total de 290 de puncte.

Pe locul al doilea s-a situat Olanda, cu 238 de puncte, iar Suedia a ocupat a treia pozitie in clasament, cu 218 puncte. Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), s-au clasat pe locul 12, obtinand un total de 72 de puncte.

Cele mai multe puncte au fost acordate Romaniei de Moldova- 12, Spania, Austria, Israel si Malta- cate 8. La randul sau, Romania a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte- Ungariei si 8 puncte- Austriei.

Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania in 2010, cand, in finala care a avut loc la Oslo, au ocupat pozitia a treia.

Eurovision Song Contest 2014 s-a desfasurat in Copenhaga dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Motivul pentru care FBI cercetează casa lui Donald Trump din Florida. Ce legi a încălcat fostul președinte american

Cod galben de amenințare teroristă, prelungit în Crimeea - Decizia, luată la câteva ore după exploziile de la un aerodrom

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

A început campania de vaccinare pentru variola maimuței în Italia. Cazurile continuă să se răspândească

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies