REGULI NOI! Aceasta decizie afecteaza scolile de soferi, dar si candidatii la obtinerea permisului

,
REGULI NOI! Aceasta decizie afecteaza scolile de soferi, dar si candidatii la obtinerea permisului

Instructorii auto au la dispozitie sase luni, timp in care sunt nevoiti sa monteze camere video pe masinile pe care predau. Ministrul Relu Fenechiu a declarat ca niciun candidat nu va mai sustine examenul auto fara ca proba sa fie filmata.

Astfel, instructorii auto vor trebuie sa se straduiasca ca un numar cat mai mare dntre cursantii lor sa promoveze examenul auto. In caz contrar risca sa ramana fara licenta de functionare.

 

Surse din minister spun ca la finalul anului 2011, business-ul cu scoli auto avea o cifra totală de afaceri de 220 de milioane de euro, iar evaziunea fiscala ajunsese la o pondere de 70-80%.


"Noi am cerut ca scolile de soferi sa obtina un grad de promovabilitate a cursantilor de minim 40% in primul an si minim 50% incepand cu al doilea an.

De ce facem asta? Pentru ca am avut mai multe sesizari ca unii instructori autorizati le semnau cursantilor ca au facut aceste scoli, cursantii semnau ca au facut scoala, si nu exista raspunderea celor care i au instruit cu privire la calitatea actullui de invatamant din acsete scoli. De asemenea, prin ordin cerem ca autoturismele sa fie dotate cu camere de luat vederi la examne ca sa existe o transparenta si oricine oricand sa poata vedea modul in care s au desfasurat aceste examene in interiorul scolii", a spus Relu Fenechiu, ministrul Transportului.

 

Sursa: Realitatea TV

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Acuzații grave planează asupra Ungariei - Budapesta ar fi devenit un cuib special al spionajului rusesc

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies