Reactia emotionanta a unui copil care si-a vazut visul cu ochii! Echipa “Asta-i Romania!” a instalat panouri solare si a reparat acoperisul unei familii nevoiase. Bucuria copilului este de nedescris!

Sambata seara, de la ora 20.00, in cadrul emisiunii “Asta-i Romania!”, va fi prezentat un material emotionant care ii va impresiona, cu siguranta, pe telespectatorii Kanal D!

Echipa emisiunii a instalat panouri solare si a reparat acoperisul in gospodaria unei familii nevoiase din catunul Ciosei, in Muntii Bistritei. Bucuria lui Florinel, un copil de cinci ani, de nedescris in cuvinte, este coplesitoare.

Catunul Ciosei pare o gura de Rai: in linistea dumnezeiasca a muntelui inverzit auzi, din cand in cand, susurul unui izvor ascuns sub stanca. In acest peisaj mirific, echipa emisiunii “Asta-i Romania” a ajuns, pentru a-si respecta promisiunea facuta cu ceva timp in urma: aceea de a instala panouri solare in gospodaria familiei lui Florinel, un copil in varsta de cinci ani. Telespectatorii Kanal D au avut ocazia sa-l cunoasca pe micut in cursul campaniei “Asta-i Romania” - “Tie ti-e frica de intuneric?”, in apropierea sarbatorilor de Paste.

Florinel a crescut la lumina lampii de gaz. Luminitele din ochii lui se aprind si mai intens atunci cand il vede pe reporterul Sebastian Secan, pe care il recunoaste imediat.  El este “omul cu becul”, cel care a promis ca se va intoarce si “ii va aduce lumina” in casa.

“Ati crezut ca mai venim?”. “Tot ne-am gandit ca veniti, că nu veniti… Nu am crezut ca mai veniti. Florinel tot ma intreba...”, a fost inceputul dialogului intre  reporter si mama copilului. Dar lumina nu este singurul lucru de care Florinel si familia sa au nevoie. La ce sa foloseasca un bec, cand prin acoperisul casei, macinat de ani si de vant, ploua ca afara?

Asa ca baietelul din satul uitat de lume va avea parte de inca  o bucurie. Patrick Dorle, un om de afaceri din Satu Mare, mutat la Paris, a donat banii pentru panourile solare care le va aduce lumina in casa. “Am vazut ca aveti acoperisul distrus si am strans ban cu ban. Fiecare a pus cat a avut… Si veti avea si acoperis”, le spune reporterul. O caruta aduce, agale, tabla pentru acoperis, direct de la Vatra Dornei.Ce i se intampla lui Florinel nu e o poveste, e cat se poate de real. Visul lui se construieste cu fiecare cui batut, cu fiecare scandura ori tabla, asezate la locul lor. Barbatii din sat sar sa ajute, iar tabla de acoperis este pusa pe casa, foaie cu foaie. Incet, acoperisul prinde contur, iar ochii copilului rad de bucurie. Sare pe casa, vrea si el sa ajute.
“Dumnezeu are mila si de oamenii necajiti. O sa ai o sansa sa mergi la scoala. Ai bec cand vii acasa”, ii spune, cu vocea in  lacrimi, mama sa.

Nu pierdeti in aceasta seara, de la ora 20.00, la Kanal D, o editie emotionanta “Asta-i Romania!”

 

 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate