Cum prepari terciul de ovaz pentru o digestie buna

Autor: B.M.
Actualizat: 30 nov 2020, 00:15
Cum prepari terciul de ovaz pentru o digestie buna

In sezonul rece, un bol cu terci de ovaz este un mic dejun care se potriveste mult mai bine decat variante pe care le alegem vara, precum smoothie sau iaurt.

Dar la fel ca in cazul altor cereale, exista o anumita confuzie in ceea ce priveste ovazul si beneficiile sale pentru sanatate.

Este ovazul nociv pentru sanatate?

Raspunsul clar si raspicat al nutritionistilor este „Nu”. De fapt, taratele de ovaz sunt bogate in fibre solubile care incetinesc digestia, te ajuta sa te simti satula pentru o perioada mai lunga de timp si mentin un nivel constant al energiei.

Un alt beneficiu este acela ca ovazul poate sa scada nivelul colesterolului „rau” LDL. Fulgii de ovaz sunt cereale integrale, ceea ce inseamna ca sunt bogati in fibre si ajuta digestia.

In afara de fibre, ovazul contine proteine si numeroase vitamine si minerale, printre care magneziu, vitamina B1, mangan si zinc. In plus, consumul regulat de terci de ovaz a fost asociat cu scaderea riscului de afectiuni cardiace si diabet de tip 2.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vezi aici ce cantitate de terci de ovaz trebuie sa consumi zilnic.

 

 

Taguri: