Va propunem o reteta cu muschi de vita cu o garnitura deosebita, de spanac si ciuperci de padure, care merita pregatita la o cina de vara.
Daca v-ati plictisit de clasica friptura de vita, va propunem o reteta inedita, pentru o seara de vara. Pentru garnitura, aveti nevoie de 50 de grame de unt, 200 de grame de spanac fiert, 200 de grame de ciuperci de padure fierte, ulei de trufa, seminte de nufar si 100 de grame de gorgonzola.
Sosul va fi unul gustos, din ciuperci de padure! Inainte sa ne apucam de gatit friptura, tinemcont de doua lucruri: ca sa iasa moale si frageda, trebuie sa fie la temperatura camerei si sa se bucure de atentie speciala: „ inainte de a-l pune
pe gratar, in tigaie, muschiul trebuie masat ca sa eliberam tensiunea din fibre” .Odata fragezit, scaldati muschiul in arome speciale: folositi zahar brun, otet balsamic, reductie de vin rosu, ulei de masline si piper proaspat!
muschiul direct pe teflon, la foc mediu spre mare: „secretul este sa fie intors de foarte multe ori ca sa nu se prajeasca foarte tare si sa nu inceapa sa devina mai rigid”, ne spune chef-ul.Cand a prins crusta pe toate partile, scotateti muschiul din tigaie! Lasati-l la odihnit pe patul de spanac, pentru ca e timpul sa ne ocupam de sos! Se pune untul in tigaie si, dupa ce s-a topit, adaugati spanacul, apoi crema obtinuta din ciupercile date prin blender.
Lasati totul sa fiarba cam 10 minute. Adaugati, apoi, sare si piper. „ Sarea eu o pun la inceput, la mijloc si la sfarsit pt ca niciodata nu poti sa pui cantitatea de sare de la inceput- e o mare greseala pentru ca nu lasi sa se desfaca gusturile”, ne mai spune chef-ul. In compozitia cremei de ciuperci, se adauga si un ingredient-minune: samannta de nufar! Dar nu oricum:„ partea din mijloc, germenele, se scoate...
Pentru ca este foarte amar si va strica tot gustul macarii daca uitam asta”. Pofta buna!
Recalcularea pensiilor pentru cei 5.000.000 de pensionari din România a suferit întârzieri semnificative, iar adeverințele cu noile valori ale pensiilor, programate inițial pentru luna mai, vor fi trimise abia după 10 iulie.
Regele Charles al III-lea oferă un nou semn de speranță în ceea ce privește lupta sa împotriva cancerului, vorbind deschis despre starea sa actuală de sănătate.
Va propunem o reteta cu muschi de vita cu o garnitura deosebita, de spanac si ciuperci de padure, care merita pregatita la o cina de vara.
Rebecca, în lacrimi: "Mă țin ca un câine după tine!" Concurenta se simte folosită de Antoni. Urmăriți o nouă ediție a emisiunii, luni, 1 iulie, de la 10:00 și de la 16:30, la Kanal D