Ciuperci de padure, gratinate

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 07 oct 2020, 19:20

Cost estimativ: 50 lei pentru 6 persoane

 

Ciuperci de padure, gratinate
Cost estimativ: 50 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
1,5 kg ciuperci de padure
Sare, piper, ulei de masline
O lingura faina
O lingura unt
500 ml lapte
Un ou
300 g branza veche maturata sau cascaval
2 legaturi marar, cimbru
Mod de preparare
Ciupercile se curate, se taie, se frig rapid in tigaie pana cand devin aurii, se presara sare, piper si mult marar proaspat tocat.
Se face un sos béchamel astfel: se topeste untul intr-o craticioara, se amesteca cu faina, se adauga, treptat, putin cate putin lapte si se fierbe pana cand se ingroasa si da cateva clocote.
Se asezoneaza bine cu sare, piper si cimbru, apoi se amesteca cu oul si branza veche maturata.
Se amesteca totul cu ciupercile se da la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minute.

Ingrediente

1,5 kg ciuperci de padure
Sare, piper, ulei de masline
O lingura faina
O lingura unt
500 ml lapte
Un ou
300 g branza veche maturata sau cascaval
2 legaturi marar, cimbru

Mod de preparare


Ciupercile se curate, se taie, se frig rapid in tigaie pana cand devin aurii, se presara sare, piper si mult marar proaspat tocat.


Se face un sos béchamel astfel: se topeste untul intr-o craticioara, se amesteca cu faina, se adauga, treptat, putin cate putin lapte si se fierbe pana cand se ingroasa si da cateva clocote. 
Se asezoneaza bine cu sare, piper si cimbru, apoi se amesteca cu oul si branza veche maturata.
Se amesteca totul cu ciupercile se da la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minute.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”