Ingrediente
Piept de pui fara os si piele - 2 bucati
O lingura de ulei, sare, piper
Pentru sos:
O lingurita unt
O lingurita faina
250 ml lapte
Sare, piper, nucsoara
50-100g branza cu mucegai
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Mod
Pieptul de pui se asezoneaza, se unge cu ulei si se frige pe ambele parti pana devine auriu.
Se transfera in cuptorul incins la 180 grade, timp de 10 minute pentru a se patrunde si in interior.
Sosul
Intr-o craticioara se amesteca untul topit cu faina, iar cand s-au omogenizat, se adauga, treptat, laptele, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Cand laptele a fost adaugat, se da sosul in cateva clocote pana se ingroasa, apoi se asezoneaza, se ia de pe foc si se adauga imediat branza. Aceasta se va topi si se va omogeniza in sos.
Se scoate puiul de la cuptor si se serveste cu sosul de branza.