Prajitura cu cocos, necoapta (de post)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:19

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Ingrediente

Pentru blat:

500 g biscuiti digestivi

200 ml lapte  cocos

2-3 linguri de cacao

Extract de vanilie si esenta de rom

Optional, o tableta de ciocolata

 

Pentru crema:

Un pachet margarina

200 g nuca de cocos

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

5-6

linguri de zahar

 

Optional, o tableta de ciocolata neagra

 

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuitii in robotul de bucatarie si se amesteca  cu cacaua, lapte de cocos si esentele (optional si ciocolata topita).

Se lasa sa traga umezeala, apoi se intinde in foaie de 1 cm grosime (va puteti ajuta de doua foi de copt sau de folie alimentara).

Crema de cocos

Margarina, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa, apoi se adauga cocosul. Se amesteca bine si se intinde peste blatul de biscuiti.

Se poate glazura cu o ciocolata neagra topita, dar inainte de asta, trebuie sa stea la rece 102 ore.

 

 

Taguri: