Paste cu pui, sos de rosii si busuioc
Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
350 g carne de pui
2-3 catei de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, ulei de masline
O conserva de rosii in bulion
O lingurita busuioc uscat
O mana busuioc proaspat
400 g paste
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu sare.
Intre timp, se caleste usturoiul si ardeiul iute, intr-o lingura de ulei de masline.
Se adauga puiul taiat julienne si se frige la foc iute pe toate partile, apoi se asezoneaza cu sare, piper si busuioc.
Se adauga rosiile si se fierbe timp de 5 minute la foc mic.
Se scurg pastele fierte, se adauga peste sos, se lasa sa se imbibe cat mai mult, iar pentru a avea mai mult sos, se poate adauga un polonic de apa in care au fiert pastele.
Se ia de pe foc se presara mult busuioc proaspat si se servesc calde.
Optional, se servesc cu parmesan sau alta branza veche rasa.
Ingrediente
350 g carne de pui
2-3 catei de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, ulei de masline
O conserva de rosii in bulion
O lingurita busuioc uscat
O mana busuioc proaspat
400 g paste
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu sare.Intre
timp, se caleste usturoiul si ardeiul iute, intr-o lingura de ulei de masline.
Se adauga puiul taiat julienne si se frige la foc iute pe toate partile, apoi se asezoneaza cu sare, piper si busuioc.
Se adauga rosiile si se fierbe timp de 5 minute la foc mic.Se scurg pastele fierte, se adauga peste sos, se lasa sa se imbibe cat mai mult, iar pentru a avea mai mult sos, se poate adauga un polonic de apa in care au fiert pastele.
Se ia de pe foc se presara mult busuioc proaspat si se servesc calde.
Optional, se servesc cu parmezan sau alta branza veche rasa.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”