Locuitorii din Groenlanda, un teritoriu insular care apartine de Regatul Danemarcei, obisnuiesc sa manance kiviak, o delicatesa traditionala. Kiviak reprezinta pinguni pusi la fermentat in burta unei foci. Procedeul tehnic este urmatorul: o foca cat mai mare ca volum se goleste in interior de tot continut pana nu mai ramane decat pielea si grasimea. Asta dupa ce a fost prinsa si ucisa, se intelege de la sine.
In interiorul focii se introduc apoi piguini de talie mica, dupa care se toarna grasime de foca.
Continutul este golit de aer, dupa care se lasa undeva la fermentat timp de sapte luni. Kiviak ar insemna pasare fermentata. Pinguinii se introduc intacti, adica cu tot cu blana, cioc, gheare, etc. Dupa sapte luni, se scot si se curata de balana, dupa care se mananca. Suna ciudat, dar acest fel de mancare este considerat o delicatesa!
##GALLERY234## Citește și: Motivul pentru care David Pușcaș nu are o locuință până la 29 de ani. Ce spune tânărul despre situația financiară: “O să mă execute oricum.”
Citește si: Ea este refugiata ucraineancă ucisă cu sânge rece în SUA! Avea 23 de ani și fugise din calea războiului, dar a sfârșit înjunghiată la metrou: „Viața ei a fost curmată mult prea devreme”