Război în Ucraina: Liderii europeni se întrunesc de urgență după decizia lui Putin de a ataca! "Vom trage Kremlinul la răspundere"

,
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

[Sursa foto: Instagram Ursula von der Leyen]

Liderii europeni au reacționat dur după decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina.


In articol:

"În aceste ore sumbre, gândurile noastre sunt cu Ucraina, cu femeile, bărbaţii şi copiii nevinovaţi care se confruntă cu acest atac neprovocat şi le este frică pentru viaţa lor", a scris președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Vom trage Kremlinul la răspundere", a promis şefa Comisiei Europene.

Liderii UE vor avea astăzi o întrunire de urgenţă la Bruxelles pentru a decide noi sancțiuni aplicate Rusiei, după decizia lui Putin de a ataca Ucraina, informează Digi24. Primele sancţiuni europene aplicate Rusiei au intrat în vigoare miercuri.

Cancelarul german Olaf Scholz a calificat atacul Rusiei în Ucraina drept "o încălcare flagrantă" a dreptului internaţional. Olaf Scholz a transmis că este "o zi îngrozitoare pentru Ucraina și o zi neagră pentru Europa".

"Germania condamnă cât se poate de ferm acest act lipsit de scrupule al preşedintelui (n.r. Vladimir) Putin. Suntem solidari cu Ucraina şi cu locuitorii săi", a transmis Olaf Scholz într-un comunicat." Este o zi îngrozitoare pentru Ucraina şi o zi neagră pentru Europa", a subliniat Scholz.

Război în Ucraina: Liderii europeni se întrunesc de urgență

Ambasadorul Franţei la ONU, Nicolas de Riviere, a catalogat drept "dispreţuitoare" faţă de ONU decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina.

"Rusia a ales războiul. Franţa condamnă în cei mai fermi termeni declanşarea acestor operaţiuni", a declarat Nicolas de Riviere.

Această decizie, "chiar în momentul în care acest Consiliu era reunit, ilustrează dispreţul cu care Rusia tratează dreptul internaţional şi Naţiunile Unite", a subliniat ambasadorul francez.

"Solicităm Rusiei să respecte dreptul internaţional umanitar în toate circumstanţele, facem apel la protecţia şi respectul tuturor civililor, mai ales persoanele vulnerabile, femeile şi copiii, precum şi personalul umanitar", a mai transmis Nicolas de Riviere.

Citeste si: A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin atacă Ucraina cu toate forțele: Explozii în mai multe orașe, inclusiv în Kiev

Boris Johnson se declară îngrozit de atacul contra Ucrainei

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat îngrozit de decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina.

"Sunt îngrozit de evenimentele oribile din Ucraina și am vorbit cu președintele Zelenskyi pentru a discuta următorii pași. Președintele Putin a ales calea vărsării de sânge și a distrugerii lansând acest atac neprovocat asupra Ucrainei. Regatul Unit și aliații noștri vor răspunde prompt", a transmis Boris Johnson într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson

[Sursa foto: Facebook Boris Johnson]

Putin a luat decizia de a ataca Ucraina!

Vladimir Putin a luat, în cele din urmă, decizia de a ataca Ucraina după ce timp de luni de zile a masat un număr uriaș de soldați la granița cu Ucraina și a trimis echipament militar acolo. 

"URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul.

Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.

Nu vom mai permite așa ceva.

Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare.

Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă.

Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.

Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară a Ucrainei...

Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit.

Au trecut linia roșie.

Am luat decizia pentru o operaţiune militară", a transmis Vladimir Putin, avertizându-i pe generalii ucraineni cu consecințe grave dacă nu vor depune armele.

Vladimir Putin

Vladimir Putin îi amenință pe generalii ucraineni!

[Sursa foto: Facebook Vladimir Putin]

"Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni.

Dragi tovarăși,

Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului.

Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă.

Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece.

Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice.

Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat.

Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat.

Sper că am fost auzit", a mai spus Putin.

Citeste si: Klaus Iohannis, după atacurile Rusiei împotriva Ucrainei de joi dimineața: „Rusia trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

SUA condamnă atacul lui Vladimir Putin asupra Ucrainei: „Războiul va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești. SUA și Aliații vor răspunde decisiv”

Declinul unui rocker

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin atacă Ucraina cu toate forțele: Explozii în mai multe orașe, inclusiv în Kiev

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies