Rata de infectare în Capitală este în scădere, pentru a patra zi la rând. Rămâne însă la valori alarmante

,
Rata de infectare în București, în scădere față de ziua precedentă

Incidenţa cazurilor de Covid-19 în Capitală rămâne la o valoare îngrijorătoare.


In articol:

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat marți, 26 octombrie, că incidența cazurilor Covid-19 în Capitală înregistrează o scădere ușoară, pentru a patra zi la rând.

Rata de infectare în București, în scădere față de ziua precedentă

Totuși, incidența Covid din Capitală rămâne peste 16 la mia de locuitori. Potrivit DSP București, rata de infectare calculată la 14 zile este marţi de 16,13 de cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: CNSU a anunțat noile excepții de la certificatul verde. Raed Arafat a spus cum se va intra la mall şi în instituţiile publice

Luni, 25 octombrie, rata de incidenţă a fost 16,24, în timp ce duminică incidența în Capitală era de 16,38. Sâmbătă a fost de 16,53 la mia de locuitori.

Guvernul a adoptat luni o HG pe baza propunerilor CNSU prin care s-au stabilit următoarele măsuri.

  • Activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Citeste si: Bilanț coronavirus 26 octombrie 2021: Număr uriaș de decese! Câte cazuri noi sunt

Pentru

serviciile publice comunitare care funcţionează în centrele şi parcurile comerciale accesul va fi permis şi persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore şi care fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic.

Mai mult, se va permite accesul în centrele şi parcurile comerciale a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din centrele şi parcurile comerciale.

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Măsura nu se aplică unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale, precum şi a benzinăriilor.
  • Activitatea de cazare în structurile de primire turistică va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Unde poți să mergi fără certificat verde? Raed Arafat a făcut anunțul: "E o decizie votată la nivelul CNSU"

Se propune suspendarea activităţii cu prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în perioada 25 octombrie 2021 – 5 noiembrie 2021 în unităţile particulare de învăţământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizează şi desfăşoară pe teritoriul României activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară.

  • Instituirea şi clarificarea categoriilor persoanelor care sunt exceptate de la prezentarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public. Astfel, sunt exceptaţi angajaţii, participanţii în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenţionale, administrativ-jurisdicţionale şi a celor administrative din motive de ordine şi siguranţă publică, a persoanelor care necesită servicii medicale şi prestaţii sociale, precum şi a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Denise Rifai, dezvăluiri despre bărbatul din viața ei, despre copii și familie: "Vreau să il privesc ca pe un mentor!"

Dana Budeanu face INSTRUCȚIE cu Drulă: CIVILII DE LA USRI PLUS 2 1/4 LUPIII, MÃÃ!

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură? Nicușor Dan: ”O să fim puțin mai bine decât am fost iarna trecută”

CNSU a anunțat noile excepții de la certificatul verde. Raed Arafat a spus cum se va intra la mall şi în instituţiile publice

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies