Rata de infectare cu coronavirus, în ușoară scădere față de ziua precedentă. Rata de incidență a ajuns la 16,5 cazuri la mia de locuitori

,
Rata de incidenta coronavirus bucuresti 21 octombrie 2021
Rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 16,5 cazuri la mia de locuitori în București[Sursa foto: pexels]

În București, rata de infectare cu coronavirus se menține la o valoare ridicată, însă comparativ cu ziua precedentă, autoritățile au anunțat o scădere ușoară. Astfel, rata de incidență a ajuns la 16,5 cazuri la mia de locuitori.


In articol:

În Capitală, valul 4 al pandemiei de coronavirus a provocat o adevărată criză medicală.

Numărul cazurilor noi este în creștere, iar medicii atrag atenția că spitalele sunt pline și că cu greu mai pot face față situației actuale. Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 16,5 cazuri la o mie de locuitori în București. 

Rata de incidență se menține la o valoare apropiată de cea înregistrată în urmă cu o zi

Bucureștiul se află pe lista celor mai afectate județe de valul 4 al pandemiei de coronavirus. Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că joi, 21 octombrie 2021, rata de incidență a atins pragul de 16,5 cazuri la mia de locuitori. Valoarea este aproape egală cu cea înregistrată în urmă cu o zi, atunci când rata de infectare cu COVID-19 era de 16,51 cazuri la mia de locuitori.

Numărul mare de infectări cu COVID-19 îi pune pe reprezentații autorităților în dificultate, având în vedere că spitalele din București, dar și cele din țară, fac eforturi pentru a gestiona această criză medicală.

Klaus Iohannis a anunțat noi restricții după ce rata de incidență a crescut la nivelul întregii țări

Pentru că rata de infectare cu COVID-19 este mare în toate județele țării, iar în unele zone situația este alarmantă, președintele Klaus Iohannis a convocat de urgență o ședință cu specialiști din domeniul medical pentru a găsi cea mai bună soluție. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând de luni, 25 octombrie 2021, vor intra în vigoare mai multe restricții, în special pentru nevaccinați. Printre măsuri se numără introducerea carantinei de noapte, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, dar și necesitatea prezentării certificatului verde pentru desfășurarea mai multor activități. Klaus Iohannis a precizat că măsurile vor fi anunțate în detaliu vineri, urmând să fie aplicate de la începutul săptămânii viitoare.

Rata de incidenta coronavirus bucuresti 21 octombrie 2021
Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere la nivelul întregii țări[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 octombrie 2021: Peste 16.000 de cazuri și 448 de decese!

Ce rată de infectare cu coronavirus anunțau autoritățile pe 21 septembrie?

În București, rata de incidență este de 16,5 cazuri la mia de locuitori pe data de 21 octombrie. În urmă cu o lună, situația stătea complet diferit. La acel moment, numărul de îmbolnăviri era mult mai mic, astfel că se înregistra o rata de infectare cu COVID-19 de 2.91 cazuri la o mie de locuitori.

Citeste si: Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Nimic nu ne împiedică să revenim la școală”

 

Citește-ne pe

Citește și:

UPDATE Klaus Iohannis a anunțat ce RESTRICȚII noi intră în vigoare de luni: Certificatul verde Covid devine obligatoriu pentru majoritatea activităților

Dana Budeanu trage cu tunul în Vasile Dîncu: 'Asta e preocuparea ministrului Apărării? Cine sunteți dvs, nu vă supărați? Cine sunteți concret?'

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Record de vaccinări cu prima doză, în valul patru al pandemiei. Zeci de mii de români s-au imunizat împotriva Covid-19

Prefectul Capitalei anunță intensificarea controalelor de noapte în Capitală pentru respectarea măsurilor sanitare. Numărul polițiștilor și jandarmilor va fi suplimentat după...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies