Raport INGRIJORATOR: Romanii nu stiu ca au aceasta boala incurabila!

Potrivit unui raport UNICEF, pana in 2030, aproximativ 360.000 de adolescenti ar putea muri de SIDA daca investitiile facute in prevenirea HIV nu vor fi intensificate.

Directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, a informat ca lumea nu va reusi sa puna capat acestui flagel in randul copiilor pana in 2030.

Desi va exista o scadere a numarului de copii si tineri infectati cu HIV care vor muri din cauze legate de SIDA, progresele inregistrate in combaterea SIDA sunt cu mult mai lente in randul adolescentilor, definiti de Unicef drept grupul cu varste cuprinse intre 10-19 ani.

Astfel, se estimeaza ca decesele legate de SIDA vor scadea cu 57% in randul copiilor sub varsta de 14 ani pana in 2030, comparativ cu 35% in randul celor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani.

„Programele pentru prevenirea transmiterii HIV de la mama la copil isi arata rezultatele, dar nu au reusit prea mult, iar cele pentru a trata virusul si a preveni raspandirea acestuia in randul copiilor sunt departe de unde ar trebui sa fie”, a spus Fore.

Raportul condamna progresele lente inregistrate in prevenirea HIV in randul copiilor de varsta mica, alaturi de esecul de a aborda factorii de risc structurali si comportamentali ai epidemiei.

Spre exemplu, multi tineri nu stiu ca au HIV, iar cei care stiu nu reusesc sa respecte de schemele de tratament.

UNICEF solicita recurgerea la mai multe tehnologii de testare si diagnostic centrate pe familie, la programele de informare cu tinta, si la o mai mare utilizare a platformelor digitale pentru a imbunatati cunostintele despre HIV in randul adolescentilor.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies