Proteste uriașe la granița cu România! Peste 18.000 de oameni sunt în stradă!

,

Proteste uriașe la granița cu România! Peste 18.000 de bulgari au manifestat pentru a opta zi la Sofia, cerând demisia guvernului pe care îl acuză de corupţie şi legături oligarhice, relatează AFP.

Proteste uriașe la granița cu România! Manifestanţii, între care mulţi tineri, au blocat traficul în centrul capitalei bulgare timp de şapte ore. În ritmul tobelor, ei au purtat steaguri şi au scandat ''vom fi aici în fiecare zi'', ''demisie'' şi ''mafia'' la adresa guvernului de centru-dreapta al lui Boiko Borisov, la putere de 10 ani, aproape fără întrerupere, scrie Agerpres.

De asemenea, protestatarii au solicitat demisia procurorului general Ivan Guechev, pe care îl acuză de ''parţialitate''. Guechev, care subliniază că ''toţi sunt egali în faţa legii'', a ordonat joia trecută o percheziţie la birourile a doi consilieri ai preşedintelui Rumen Radev, apropiat socialiştilor, care denunţă ''caracterul mafiot'' al guvernului.

Proteste față de corupţie şi pentru demisia guvernului care au făcut obiectul unei serii de scandaluri au avut loc joi în aproximativ zece oraşe din Bulgaria.

Borisov şi aliaţii săi naţionalişti din coaliţia guvernamentală au declarat joi că vor rămâne la putere până la sfârşitul mandatului parlamentului, în primăvara viitoare. 

 

 

Citește și:

Orașul care a devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus! Este considerat "noul Wuhan"

CIRC Greenpeace SOMEAZĂ statul român să ACHITE banii promiși celor care și-au construit case ecologice

Raed Arafat, despre legea carantinei si izolarii: "Importanta este informarea corecta si ignorarea minciunilor"

Invazie de capuse! Peste 150 de persoane din Botosani au ajuns la spital

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Editia de joi, 29 octombrie - VIDEO. Competitia devine din ce in ce mai dura!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies