PROTEST SPONTAN la Dacia: Peste 5.000 de angajati nemultumiti au oprit activitatea

Nemultumiti de contractual colectiv de munca, dar si de faptul ca revendicarile lor salariale nu au fost solutionate, peste 5000 de angajati ai uzinei Dacia Mioveni au oprit activitatea, pornind un protest spontan.

Potrivit salariatilor, este un protest spontan care initial a avut loc in interiorul societatii, departe de poarta principala, unde presa nu are acces, dar ulterior angajatii au ajuns la gardul societatii pentru a sta de vorba cu jurnalistii.
Protestul spontan a fost declansat in jurul orei 9.00, la Sectia de Vopsitorie a uzinei.

Muncitorii din sectii au oprit lucrul, suntem nemultumiti de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie”, a declarat un protestatar pentru Mediafax, care a precizat ca angajatii Dacia au cerut majorarea salariilor cu 25 la suta, insa patronatul a acceptat o crestere cu doar cinci la suta.

Conducerea sindicatului Dacia nu a prezentat un punct de vedere, la ora transmiterii acestei stiri protestul fiind in desfasurare. Potrivit purtatorului de cuvant al Dacia Mioveni, Anca Oreviceanu, discutiile intre reprezentantii angajatilor uzinei si patronat sunt in curs.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate