Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” din 2022 au fost lansate! Care sunt noile modificari

,
programele Rabla

Când vor fi lansate programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” din 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus” din acest an vor fi lansate cel târziu pe data de 8 februarie


In articol:

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, când vor fi lansate programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” din acest an.

masina

Programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mașini la preț accesibil pentru toți românii! ANAF scoate la licitație autoturisme și vehicule comerciale second-hand în mai multe locuri din țară

Când vor fi lansate programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” din 2022

Potrivit informațiilor transmise joi, 3 februarie, de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” din acest an vor fi lansate cel târziu pe data de 8 februarie.

„Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 02.02.2022. Ulterior publicării se vor lansa Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022, cel târziu pe 8 februarie”, a explicat AFM.

Românii care vor sa își cumpere o mașină nouă, pot duce la casat două rable. Dacă mașinile sunt mai vechi de 15 ani, atunci ajutorul de la stat ajunge la 12 mii de lei. În banii aceștia sunt incluse primele de casare și ecobonusurile de vechime.

Citeste si: Rabla 2022: Care sunt schimbările în programul Rabla Clasic și Rabla Plus! De anul acesta puteți duce la casat 2 mașini vechi!

Din 2022 și cei care vor să-și ia o mașină 100% electrică trebuie să caseze o mașină veche pentru a putea beneficia de ecobonusul de 45.000

lei pentru mașina nouă. Până acum nu era obligatoriu să predai o mașină veche pentru a-ți lua o electrică nouă cu subvenție.

Explicația oferită anterior de ministrul Mediului

Luna trecută, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, declara că ediţia din acest an a programului “Rabla” va demara pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde, cu un buget de 1,2 miliarde lei.

„În câteva zile se finalizează Programul „Rabla” pentru versiunea 2022 – 2024. Am promis asociaţiilor de profil predictibilitate şi dorim să prezentăm un program care are ca obiective nu închiderea porţilor imediat după terminarea banilor, ci o etapizare şi o predictibilitate în ceea ce priveşte finanţarea şi avantajele unui asemenea program. La ora actuală există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere maşini noi, inclusiv pentru a susţine industria autohtonă de producere a autoturismelor.

Programul „Rabla” pentru acest an va fi lansat în 4 februarie, în Vinerea Verde (…) este prima dată când planificăm implementarea celor două programe pe 3 ani. Este prima dată, când, în urma discuţiilor, consultărilor pe care le-am avut cu asociaţiile producătorilor auto şi asociaţiile importatorilor/comercianţilor auto am pregătit un program pe 3 ani, asigurând astfel predictibilitate, asigurând astfel implementarea unor programe publice, unor politici publice în acest domeniu astfel încât rezultatul scontat, cel al scoaterii din circulaţie a cel puţin 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani până în 2026 să fie realizat, atins. Vom asigura în 2022 cel mai mare buget pe care l-au avut vreodată Rabla Clasic şi Rabla Plus şi acest buget va fi de peste 1,2 miliarde lei”, a declarat ministrul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Momentul în care Masha Amini se prăbușește în „sala de reeducare„ pentru hijab necorespunzător. Craniul tinerei iranience fusese zdrobit, arată documentele medicale

Medicul Marian Gașpar rămâne 30 de zile în spatele gratiilor: Lua șpagă de șase ori pe săptămână, anunță procurorii

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Visarion Alexa a mai agresat sexual încă o femeie! Preotul a forțat-o la un act sexual chiar în chilia în care spovedea: „Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies