Prognoză sumbră: Numărul cazurilor noi de COVID-19 va crește de cinci ori până la 1 august

,
test covid
Numărul cazurilor noi de COVID-19 va crește [Sursa foto: PixaBay]

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor a anunțat o creştere puternică a numărului de cazuri de COVID-19.


In articol:

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prevede o creștere semnificatiă a numărului de cazuri de COVID în săptămânile următoare, din cauza variantei Delta și a relaxării măsurilor. Până la 1 august vor fi de cinci ori mai multe cazuri noi.

medici
ECDC prevede o creștere semnificatiă a numărului de cazuri de COVID.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sanatatii, avertisment dur cu privire la declansarea unui val 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Acest val 4 va fi un val al nevaccinatilor. Ei vor fi principalii afectati”

Numărul cazurilor noi de COVID-19 va crește

În zona care include Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda, agenţia prognozează o incidenţă de mai mult de 420 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pentru săptămâna care se încheie la 1 august, faţă de sub 90 în săptămâna trecută, transmite Agerpres, care citează AFP.

Astfel, în zona care include Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda este prevăzută o incidență de mai mult de 420 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pentru săptămâna care se încheie la 1 august, iar pentrusăptămâna care se termină pe 8 august ECDC prognozează o nouă creștere a incidenței, la peste 620 de noi cazuri la 100.000

de locuitori.

Citeste si: Bilanț coronavirus 19 iulie 2021: Bilanț scăzut de cazuri noi! O singură persoană a murit

Chiar dacă aceste proiecţii rămân ipoteze epidemiologice, acest nivel corespunde celui observat în timpul vârfurilor epidemice din toamna lui 2020 şi din aprilie 2021, conform datelor agenţiei UE.

Situația spitalizărilor și a deceselor

Datorită campaniei de vaccinare, numărul de spitalizări şi cel de decese ar urma să crească mai lent.

Potrivit ProTV.ro, rata deceselor ar urma să depăşească din nou pragul de 10 la 100.000 de locuitori, faţă de 6,8 săptămâna trecută.

Tendinţa este, la momentul actual, de creştere în două treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDE, "iar, în ţările cele mai afectate, creşterile cele mai puternice de cazuri şi nivelurile cele mai ridicate de contaminare se regăsesc la grupa 15-24 de ani, cu creşteri limitate pentru cei de peste 65 de ani

În intervalul 5-11 iulie, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană a făcut un salt de 60%, crescând pentru a doua

săptămână consecutiv din cauza ‘relaxării măsurilor şi a propagării variantei Delta’, detectată iniţial în India.

Luna trecută, agenţia cu sediul la Stockholm prevenise că, până la sfârşitul lunii august, 90% dintre noile infectări vor fi cu varianta Delta"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin, riscă să rămână fără actul de identitate. Noul proiect al MAI vizează milioane de chiriași

VIDEO - Au început VIOLENȚELE în Ucraina: împușcături și bătaie în fața Parlamentului

Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 

Bilanț coronavirus 25 ianuarie 2022: Numărul cazurilor noi explodează! Avem un nou record de infectări de la începutul pandemiei!

Școli închise în România: Câte instituții de învățământ au trecut în online de astăzi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies