PROGNOZA METEO: Precipitatiile isi fac aparitia! Afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

,
PROGNOZA METEO: Precipitatiile isi fac aparitia! Afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

In perioada 29 august - 11 septembrie sunt prognozate temperaturi maxime si minime normale pentru fiecare regiune a tarii, dar se anunta si perioade cu probabilitate mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime  si minime, mediate pentru fiecare regiune a  tarii  si adaptate local cu modele statistice  si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.   

 

BANAT

Temperatura aerului va fi in crestere treptata pana spre sfarsitul lunii, astfel incat maximele termice vor ajunge, in medie, la 32...34 de grade. Apoi vremea se va raci usor, regimul termic devenind normal pentru aceasta perioada din an.  

Ploile isi vor face aparitia dupa data de 31 august  si vor fi slabe, exceptand perioada 2-5 septembrie cand vor fi posibile, pe arii restranse, cantitati mai importante de apa. 

 

CRIsANA  

Vremea se va incalzi simtitor in ultimele zile ale lunii, dar valorile termice maxime nu vor mai depasi, in medie, 31...32 de grade. intre 1 si 4 septembrie, temperaturile vor fi in scadere, mai pronuntata la valorile maxime, apoi  nu vor mai avea variatii semnificative. In prima saptamana din septembrie va ploua, dar cantitatile de apa vor fi, in general, slabe.

 


TRANSILVANIA

Intervalul debuteaza cu o vreme racoroasa, mai ales in cursul noptilor, dar, pana spre sfarsitul lunii, se va incalzi din nou, iar cele mai ridicate maxime se vor apropia de 30 de grade. Treptat, in prima de decada a lunii septembrie, valorile termice se vor incadra intr-un regim normal pentru aceasta perioada. 

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in perioada 2-7 septembrie, dar cantitatile mai importante vor fi doar pe arii restranse.  

 


MARAMURES

Vremea va fi racoroasa in primele zile, dar valorile termice vor creste destul de rapid, astfel incat luna septembrie va debuta cu un regim termic normal. Apoi, maximele vor fi in scadere usoara si treptata, iar la sfarsitul intervalului se vor situa, in medie, in jurul a 26 de grade. 

Ploile isi vor face aparitia la inceputul lui septembrie, dar vor fi pe arii mai extinse intre 3 si 6 septembrie, cand exista posibilitatea acumularii, izolat, a unor cantitati mai importante de apa. 

 


MOLDOVA

Valorile termice se vor mentine usor sub normele climatologice ale perioadei, desi o usoara crestere se va produce, atat la minime cat si la maxime, in primele zile ale intervalului. Cele mai ridicate temperaturi maxime se vor inregistra in 1 si 2 septembrie, cand si temperaturile minime vor depasi, in medie, valoarea de 14 grade.  

Primele zile vor fi lipsite de precipitatii, apoi va ploua in general slab, cu probabilitate mai mare in perioada 1-7 septembrie.

 

DOBROGEA

Vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, maximele termice urmand sa ajunga, pana la sfarsitul lunii, la valori medii de 26...28 de grade. Apoi nu vor fi variatii importante ale temperaturii, mentinandu-se un regim termic normal pentru inceputul lunii septembrie. 

Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa in prima jumatate din interval, apoi sunt de asteptat ploi slabe si pe arii restranse.

 

MUNTENIA

Temperaturile se vor situa, in general, in limite normale pentru aceasta perioada a anului, variatiile fiind neimportante (o usoara incalzire in primele zile  si o usoara  racire la jumatatea intervalului). De mentionat ca maximele cele mai ridicate vor mai depasi doar izolat 30...32 de grade.  Va ploua slab si pe arii restranse, cu probabilitate mai mare in perioada 3-7 septembrie. 

 


OLTENIA

Vremea se va incalzi treptat pana la sfarsitul lunii, mai importanta fiind cresterea valorilor minime ale temperaturii aerului. in primele zile ale lui septembrie exista probabilitatea unei usoare raciri, apoi vremea se va situa in limitele termice normale ale perioadei. Ploile vor fi slabe si pe arii restranse si vor cadea, cel mai probabil, la jumatatea intervalului de prognoza.

 

LA MUNTE

Vremea va fi, in general, racoroasa, temperaturile maxime urmand sa se situeze, in medie, sub 20 de grade, iar minimele sa nu depaseasca o medie de 10 grade. Cea mai calda perioada va fi intre 1 si 4 septembrie. Ploi mai importante cantitativ, desi nu pe arii extinse, sunt de asteptat intre 1 si 6 septembrie. 

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies