Prognoza meteo pentru prima jumătate a lunii iunie 2023: Valorile diurne vor crește până spre 27-28 de grade

Author: Cristina Mocanu

Valorile diurne vor crește până spre 27-28 de grade

Sursa: pexels.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru primele două săptămâni ale lunii iunie.

Potrivit ANM,

la începutul verii, vremea se va încălzi substanțial, iar în unele zone temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius.

Care este prognoza meteo pentru intervalul 29 mai – 11 iunie 2023?

Vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi ridicate, în unele zone atingând și pragul de 30 de grade pe timpul zilei. Variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, iar în unele zone va plouă trecător.

Ploile vor fi urmate de descărcări electrice și pe alocuri va fi și grindină.

În general, la mare va fi atmosferă de vară. Vremea se va menține frumoasă, iar apa mării se va încălzi treptat.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 31 mai 2023. Vremea va fi în general caldă, cu înnorări accentuate în unele regiuni

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Banat

Media temperaturilor maxime va crește de la 23...24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie, apoi o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade.

În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12...13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Crișana

În perioada 29 mai- 2 iunie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24...26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12...13 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și a serilor

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Transilvania

În perioada 29 mai- 2 iunie se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25...26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24...25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10...12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 – 11 iunie.

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Maramureș

Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie și în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10...12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Moldova

În perioada 29 mai- 2 iunie temperaturile diurne vor crește ușor de la o zi la alta, fiind estimate la nivel regional a se înregistra valori medii de 25...27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variațiile termice în regimul nocturn al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12...14 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 mai.

Citește și: Prognoza meteo ANM marți, 30 mai 2023. Vremea va fi în general frumoasă cu temperaturi ridicate, dar în unele localități va ploua și se vor semnala descărcări electrice

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Dobrogea

Ce mănâncă Andreea Mantea când este la filmările pentru Casa Iubirii! Dieta care îi asigura o siluetă de invidiat!

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14...16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai)

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Muntenia

Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 27...28 de grade, în zilele de 2 și 3 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12...14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopțile de 10 și 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai), și din nou în intervalul 4 – 11 iunie.

Vremea pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023 – Oltenia

În prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22...23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor crește ușor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate ușoare variații termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 și 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, și din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.