PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani! Ploi inseminate la inceputul lunii

,

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Intervalul va debuta cu o vreme calda pentru prima decada a lunii martie, astfel incat media regionala a valorilor maxime va fi de 15 grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 5 grade. Ulterior se va produce o racire treptata, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in intervalul 14-19 martie, cand vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 8...10

grade si minime ce pot cobori usor sub 0 grade.

Vor fi ploi insemnate cantitativ la inceputul intervalului, dar si pe 9 si 10 martie. Dupa acest interval, ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi in general slabe cantitativ, dar trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

CRISANA

In prima zi a intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi, in medie regionala, de 14 grade, iar cele minime de 5...6 grade. Ulterior regimul termic va scadea, mai semnificativ dupa data de 14 martie, cand se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 6...9 grade, iar cele minime vor fi usor negative, situandu-se in
jurul valorii de -1 grad, astfel incat vremea va deveni mai rece decat in mod normal in aceasta perioada.

Vor fi ploi insemnate cantitativ in cursul zilei de luni 7 martie si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie).

In restul intervalului de prognoza, ploile vor fi in general slabe si cu o probabilitate mai mare de aparitie in jurul datei de 15 martie, cand trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

TRANSILVANIA

In primele doua zile vremea se va mentine calda pentru aceasta data, media regionala a maximelor diurne fiind de 13...15 grade, iar a minimelor nocturne de 3...5 grade. In intervalul 9 – 13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime in jurul a 10 grade si minime de 0...2

grade. Dupa data de 14 martie vremea va
deveni mai rece decat in mod obisnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, iar a celor minime de -4....-2 grade.

Temporar vor fi ploi, in intervalul 7-11 martie, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului, probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai redusa.

MARAMURES

Pana in jurul datei de 11 martie, valorile termice se vor mentine peste mediile multianuale, astfel ca media regionala a celor maxime va fi de 12...14

grade, iar a celor minime de 3...5 grade. Ulterior, temperatura va scadea, astfel incat, in intervalul 15- 20 martie, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 6 grade si minime la
nivelul regiunii de -3...-2 grade.

Temporar vor fi ploi moderate cantitativ la inceputul intervalului, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului probabilitatea de precipitatii slabe va fi mai redusa.

MOLDOVA

In primele doua zile vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a temperaturilor maxime fiind de 15...16 grade, iar a celor minime de 4...6 grade. In intervalul 9 – 14 martie, valorile diune se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 8...10 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, media regionala urmand a se situa in jurul valorii de 3 grade. In a doua saptamana de prognoza vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime, in medie, de 6...8 grade si minime situate in jurul valorii de -2 grade.

Temporar vor fi ploi, pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ pe 10 si 11 martie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi pe arii restranse, cu mentiunea ca, mai ales in nordul regiunii, dupa data de 15 martie, vor fi posibile precipitatii mixte.

DOBROGEA

Intervalul va debuta cu o vreme calda pentru aceasta data, media regionala a temperaturilor maxime urmand a se situa in jurul valorii de 14 grade, in timp ce media temperaturilor minime va fi de 6...8 grade. Ulterior, dupa 10 martie, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 15 – 19 martie, maximele diurne se vor situa usor sub normele
climatologice si nu vor mai depasi 7...9 grade. Valorile minime vor fi, de asemenea, in scadere, astfel incat, dupa data de 17 martie, acestea vor atinge o medie de 1...2 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii relativ extinse va fi mai ridicata pe 10 si 11 martie si in jurul datei de 15 martie.

MUNTENIA

In primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, media maximelor fiind de 16...18 grade, iar a minimelor de 6...8 grade. In intervalul 10 – 14 martie, valorile diune se vor apropia de normele climatologice ale datei, atingand o medie de 10...11 grade, dar minimele nocturne se vor mentine peste mediile
multianuale, urmand a fi de 3...5 grade. Dupa data de 15 martie vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 8...10 grade si minime de aproximativ 0 grade.

Vor fi ploi pe arii extinse in intervalul 9 – 11 martie, cand si cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

OLTENIA

In primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in prima decada a lunii martie, cu medii regionale ale valorilor maxime de 15...16 grade si minime in jurul valorii de 6 grade. In intervalul 10 – 14 martie, valorile diune se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 10...11 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3...5 grade. Dupa data de 15 martie vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime, in medie, de 8...9 grade si minime in jur de 0 grade.

Vor fi ploi pe arii extinse in cursul zilei de luni (7 martie) si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie), dar si in intervalul 9 – 11 martie, cand cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

LA MUNTE

In primele doua zile ale intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel ca media celor maxime va fi de 5...8 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul valorii de 1 grad. Ulterior, vremea se va raci treptat, urmand sa devina mai rece decat in mod obisuit in aceasta perioada dupa data de 14 martie, cand se vor inregistra maxime
preponderent negative, iar minimele vor cobori pana la valori medii de -8....-6 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, insa probabilitatea pentru cantitati mai insemnate va fi mai mare in cursul zilei de luni (7 martie) si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie), precum si intervalul 9...11 martie. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie in primele zile ale intervalului, apoi vor fi si ninsori.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

AUR se delimitează total de Ancuța Cârcu, acuzată de proxenetism / Claudiu Târziu: Nu apare cu adeziune la partid

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies