Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Rusalii! Iata unde se vor mentine temperaturile ridicate si in ce zone va ploua!

,

Vremea de Rusalii se va mentine calda in mare parte din tara, doar in vest si la munte vor fi averse insistente.

VREMEA DE RUSALII Regimul termic va continua sa fie oscilant pâna pe data de 3 iunie, cu o prima saptamâna caracterizata de o vreme în general calda, dar si cu ploi sporadice, în timp ce saptamâna a doua de prognoza va aduce temperaturi ceva mai scazute, dar si precipitaţii pe arii ceva mai extinse, arata prognoza de specialitate, publicata, luni, de Administraţia Naţionala de Meteorologie (ANM).

VREMEA DE RUSALII În Banat, vremea se va încalzi treptat, în primele zile, astfel încât pâna la data de 25 mai valorile maxime vor atinge, în medie, 28 de grade, iar cele minime în jur de 14 grade.

Pâna în 30 mai, nu vor fi variaţii termice semnificative, însa dupa aceasta data temperatura aerului va marca o scadere spre valori diurne de 25- 26 grade si nocturne, în medie, de aproximativ 13 grade. Manifestari specifice instabilitaţii atmosferice (averse însoţite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului si, posibil, grindina) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoza.

VREMEA DE RUSALII  În Crisana, temperatura aerului va creste de la o zi la alta, astfel încât, pâna în data de 25 mai, maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 grade, caracterizând o vreme calda pentru aceasta perioada. Variaţiile ulterioare nu vor fi semnificative, însa începând din 30 mai vremea se va raci treptat, ajungând la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului. Minimele vor avea, în medie, acelasi parcurs. Pâna la jumatatea primei saptamâni vor atinge valori de 13- 14 grade, apoi vor coborî treptat spre 11- 12 grade. Ploi de scurta durata, asociate în general instabilitaţii atmosferice, vor fi posibile aproape în fiecare zi a intervalului de prognoza, dar în jurul datei de 21 mai si, din nou, la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

VREMEA DE RUSALII În Transilvania, în intervalul 21- 24 mai, un proces de încalzire continua a vremii se va concretiza printr-o crestere a temperaturilor maxime pâna la valori, în medie, de 26- 27 grade. În week-end, regimul termic diurn, în usoara scadere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variaţii semnificative pâna în jurul datei de 30 mai, dupa care temperatura aerului va coborî spre 22- 23 de grade.

Minimele, destul de scazute la începutul perioadei de referinţa, în medie regionala de 6- 8 grade, vor marca o crestere treptata, spre 10- 11 grade pâna la finalul primei saptamâni, apoi vor fi în scadere, spre medii de 8- 10 grade. Instabilitatea atmosferica se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoza, însa ploi, pe arii extinse si local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 si 22 mai, precum si în perioada 25 mai- 3 iunie.

VREMEA DE RUSALII În Maramures, vremea se va încalzi în intervalul 21- 24 mai, urmând sa devina mai calda decât în mod obisnuit în aceasta perioada, cu maxime ce se vor situa, în medie regionala, în jurul a 28 de grade si minime de 11- 12 grade. Ulterior, valorile vor scadea usor spre maxime de 26 de grade si minime de 10- 11 grade si apoi regimul termic va fi relativ staţionar pâna în jurul datei de 30 mai.

Staţionaritatea în ceea ce priveste valorile nocturne va dura pâna la sfârsitul perioadei de prognoza, în schimb valorile diurne vor marca o noua de scadere, spre o medie regionala în jurul a 24 de grade, în ultima zi. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata aproape pe întreg parcursul intervalului de prognoza, iar cantitaţi de apa mai însemnate se înregistra, cel mai probabil, în perioada 31 mai- 3 iunie.

VREMEA DE RUSALII În Moldova, valorile termice diurne vor marca o crestere continua în primele patru zile ale intervalului de prognoza, astfel încât vor ajunge în jurul a 29 de grade, caracterizând o vreme calda pentru aceasta perioada. În intervalul 24- 26 mai vor fi în scadere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variaţii relativ mici. Minimele nocturne, de la o medie regionala de aproximativ 8 grade în noaptea de 22 mai, vor creste în intervalul urmator, astfel ca, în 25 mai, vor ajunge la o medie în jurul a 15 grade. Pâna în 27 mai, vor scadea din nou, spre 12 grade si ulterior se vor menţine relativ staţionare. Ploile se vor semnala cu totul izolat pâna în jurul datei de 25 mai, însa în a doua saptamâna de prognoza va creste probabilitatea pentru averse, pe spaţii mai extinse.

VREMEA DE RUSALII În Dobrogea, temperatura aerului va fi în crestere treptata, în primele zile din interval, astfel încât, în data de 24 mai, media regionala a maximelor va fi de 25- 26 de grade, iar minimele de 16- 17 grade. Ulterior, vremea se va raci pâna la medii ale valorilor diurne de 23- 24 grade si de 13- 14 grade a celor nocturne, iar pâna la finalul celor doua saptamâni de prognoza nu se estimeaza ca vor mai fi variaţii semnificative de la aceste valori. Pâna în jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate si slabe cantitativ, iar dupa aceasta data se vor semnala cu caracter local.

VREMEA DE RUSALII În Muntenia, temperatura aerului va creste, astfel încât vremea va deveni mai calda decât în mod obisnuit pentru aceasta perioada, în jurul datei de 24 mai, maximele vor atinge, în medie regionala, 28- 29 grade, apoi va marca o scadere treptata, pâna la valori de 24- 25 de grade în ziua de 27 mai. Dupa aceasta data, variaţiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile minime vor debuta cu o scadere, la medii de 10- 11 grade în 22 mai, apoi vor fi în crestere pâna la finalul primei saptamâni, când se prognozeaza a se înregistra 14- 15 grade. Dupa o scadere brusca la valori de 12 grade în data de 28 mai nu vor mai avea variaţii importante. În prima saptamâna din intervalul de referinţa, ploile îsi vor face apariţia doar sporadic si cu totul izolat, însa pe parcursul celei de-a doua saptamâni, se vor semnala cu caracter local si aproape în fiecare zi.

VREMEA DE RUSALII În Oltenia, în perioada 21- 24 mai, vremea se va încalzi semnificativ. Temperaturile maxime vor creste pâna la o medie regionala de 26- 27 de grade, pornind de la 22 de grade, la începutul intervalului de prognoza, iar cresterea minimelor termice va fi de la 12 grade, spre o medie de 14 grade. Temperatura aerului va marca, apoi, o scadere, spre medii diurne de 24- 25 de grade, respectiv nocturne de 12- 13 grade în data de 27 mai, iar în cea de-a doua saptamâna de prognoza va fi relativ staţionara în jurul acestor valori. Vremea va fi usor instabila în aproape tot intervalul de prognoza, însa probabilitatea de manifestare a instabilitaţii atmosferice pe spaţii mai extinse va fi mai ridicata în zilele de 21 si 22 mai si, din nou, dupa data de 25 mai.

VREMEA DE RUSALII La munte, valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o crestere în perioada 21- 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regionala. În zilele de 25 si 26 mai, acestea vor scadea, însa, spre 15 grade si se vor menţine relativ staţionare în jurul acestei valori pâna pe 30 mai, dupa care se estimeaza o noua scadere usoara, spre o medie de 14 grade. Acelasi parcurs îl vor avea si valorile termice nocturne, respectiv o crestere de la o medie de 5 grade, în dimineaţa zilei de 21 mai, pâna la 9 grade, la sfârsitul nopţii de 24 spre 25 mai. Se va consemna o scadere pâna în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineţilor de 26 si 27 mai, pentru ca mai apoi sa nu mai existe variaţii semnificative. Manifestari specifice instabilitaţii atmosferice vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoza. Astfel, aversele, însoţite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului si, posibil, grindina, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25- 29 mai si 30 mai- 3 iunie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

3 tarte și prăjituri pe care le poți face având la bază cireșele

Monica Pop desființează certificatul de vaccinare: Vaccinul NU te ferește de boală.Oricum poți să te infectezi

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Guvernul a adoptat hotararea care prevede relaxarea masurilor incepand de astazi! Iata ce precizari importante a facut Premierul Florin Cîțu!

Cât costă, de fapt, o vacanță în Paralia Katerini, unul din locurile preferate ale românilor în Grecia

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies