PROGNOZA METEO: Cat de frig va fi in urmatoarea perioada? Vremea pana pe 19 octombrie

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 6 - 19 octombrie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

BANAT

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme relativ racoroasa, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 17...19 grade. incepand din data de 8 octombrie vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca maximele diurne vor fi, in medie, de 21...24 de grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada.

O usoara racorire se estimeaza pentru sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile diurne devenind apropiate de normalul datei.

Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative pe parcursul perioadei de referinta, fiind in general in jurul celor obisnuite in aceasta perioada din an, in medie 9...11 grade, posibil mai ridicate intre 11 si 14 octombrie.

La inceputul intervalului se vor semnala ploi pe spatii relativ extinse, mai ales in sudul regiunii, apoi va urma o perioada in care probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa, doar in jurul datei de 14 octombrie fiind posibile ploi slabe.

CRISANA

in aproape tot intervalul de prognoza, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele obisnuite in luna octombrie, cu temperaturi in crestere de la medii de 18...20 de grade in data de 8 octombrie la 23...25 de grade in perioada 10-15  octombrie, cand vor caracteriza o vreme calda. si in privinta minimelor nocturne tendinta va fi aceeasi, cu medii de 9 la 12 grade, valori ceva mai mici fiind de asteptat in prima noapte, dar posibil si spre sfarsitul intervalului de referinta.


Va ploua pe spatii restranse la inceputul intervalului si, posibil, in jurul datei de 14 octombrie, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa.

TRANSILVANIA

Intervalul de prognoza va debuta cu zile racoroase, cu precadere cea de marti, 7 octombrie, cand media regionala va fi de 13...14 grade. Apoi, pana in jurul datei de 16 octombrie, procesul de incalzire treptata va determina inregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decat cele climatologic specifice periodei, de la 20 la 23 de grade, cu o usoara racorire la sfarsitul intervalului.


Minimele nocturne vor fi in general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regionala fiind estimata la valori intre 6 si 9 grade. in zonele depresionare vor fi totusi valori mai modeste, in special la mijlocul primei saptamani.

In jurul datei de 7 octombrie ploile se vor semnala pe spatii relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, exceptand zilele de 14-15 octombrie cand sunt de asteptat ploi slabe.


MARAMURES

Pana pe data de 15 octombrie vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, devenind mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 21 la 25 de grade si ale minimelor nocturne de 8...10 grade. Mai racoare va fi la inceputul intervalului si, posibil, in ultimele zile, cand valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in zilele de 7 si 14 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa predomine o vreme frumoasa.

MOLDOVA

inceputul intervalului de prognoza va fi caracterizat de o vreme in general racoroasa, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, cu medii ale temperaturilor diurne de 12...17 grade. Dupa data de 9 octmobrie, valorile termice vor creste treptat, vremea devenind mai calda decat in mod obisnuit in luna octombrie, cu 18 la 22 de grade, in medie.

Doar pentru ultimele zile ale perioadei de referintaa se estimeaza o racorire a vremii, ce va aduce regimul termic la cote in jurul celor climatologic specifice. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori in general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, mai ridicate intre 10 si 15 octombrie. Media la nivel regional a temperaturilor minime va fi de 7...10 grade.

Va ploua pe spatii extinse in jurul datei de 7 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile in zilele de 14 si 17 octombrie. Pentru restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa.

DOBROGEA

Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, in special pe parcursul zilei de 7 octombrie, dar si in ultimele zile, cand temperaturile maxime vor fi de 15...17 grade, in medie. Pentru restul perioadei sunt de asteptat valori mai ridicate decat cele climatologic specifice, cu 20...23 de grade media regionala. Temperaturile minime vor fi in general apropiate de normele climatologice ale lunii octombrie, cu medii de 9 la 12 grade.

Va ploua pe spatii relativ extinse in jurul datei de 7 octombrie, in timp ce in restul intervalului probabilitatea de ploi va fi foarte redusa, acestea putand aparea izolat in data de 14 octombrie.

MUNTENIA

Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, astfel ca media maximelor diurne va fi de 15...18 grade. Din 9 octombrie, temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la o medie regionala de 21...24 de grade, caracterizand o vreme calda.

In privinta regimului termic nocturn, valorile vor fi in general usor mai ridicate decat cele specifice perioadei din an, cu o medie de 8 la 10 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o racorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decada de octombrie.

Vor fi ploi frecvente, in general moderate cantitativ, in jurul datei de 7 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusa, acestea putand aparea pe spatii restranse in ziua de 14 octombrie.

OLTENIA

Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, chiar rece in zilele de 7 si 8 octombrie, cand media maximelor diurne va fi de 14...16 grade. Apoi, temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la o medie regionala de 21...24 de grade, caracterizand o vreme calda. in privinta regimului termic nocturn, valorile vor fi in general usor mai ridicate decat cele specifice perioadei din an, cu o medie de 9 la 11 grade. Spre sfarsitul intervalului de referintaa se estimeaza o racorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decada de octombrie.

Vor fi ploi frecvente, in general moderate cantitativ, in perioada 7-8 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusa, acestea putand aparea pe spatii restranse in zilele de 14 si 16 octombrie.

LA MUNTE

Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, in special in zilele de 7 si 8 octombrie, cand media maximelor diurne va fi de 7...10 grade. Apoi, temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la o medie de 14 la 16 grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod obisnuit.

In privinta regimului termic nocturn se remarca aceeasi tendintaa de crestere usoara si treptata a temperaturilor catre mijlocul lunii, de la o medie de 1...4 grade in primele zile spre valori de 6 la 9 grade. O racorire a vremii este estimata si pentru sfarsitul intervalului de prognoza.

Precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in jurul datei de 7 octombrie, dupa care va urma o perioada cu probabilitate redusa de precipitatii, exceptand data de 14 octombrie cand acestea se pot semnala local.

Sursa: Mediafax.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ignat 2021. Ce trebuie să facă bărbații înainte de Ignat. Cuvintele pe care trebuie să le rostească după sacrificarea porcului

S-a dat lege! Pedepse mai aspre pentru cei care agresează pădurarii

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bilanț coronavirus 7 decembrie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor crește! Câte s-au înregistrat

De ce nu e bine să tai porcul după data de 20 decembrie. Motivul pentru care trebuie sacrificat în ziua de Ignat 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies