Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 noiembrie. Iarna isi intra in drepturi! Meteorologii anunta lapovita si ninsori in multe regiuni ale tarii!

,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de vineri, 20 noiembrie. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări.


In articol:

Desi din punct de vedere din punct de vedere calendaristic ne afla inca in anotimpul de toamna, se pare ca iarna tinde sa se instaleze mai devreme in acest an. Astfel ca primele ninsori isi fac aparitia in multe zone de munte, in luna noiembrie.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit ANM, in vestul, nordul și centrul țării, vremea se va răci, cerul va avea înnorări accentuate și, temporar se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, iar spre seară și noaptea în Transilvania, nordul Moldovei şi Maramureș și sub formă de lapoviţă și trecător ninsoare.

În restul tarii, cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe și burniță, izolat în prima parte a intervalului, iar noaptea, local.
În centrul și sudul Moldovei, precum și în zona deluroasă a Munteniei trecător vor fi și ninsori și lapoviță.

La munte treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și, local, în regiunile estice, sud-estice şi vestice.
Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. Pe alocuri, în zonele joase, se va semnala ceață.

Prognoza meteo, 20 noiembrie 2020
Vremea se schimba radical in unele zone ale tarii

ANM a emis o meteorologica de ninsori și vânt puternic la munte!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului, valabilă de vineri, 20 noiembrie, ora 12:00, până sâmbătă, 21 noiembrie, ora 17:00.

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.
Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40...50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.
La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Vremea în București

In capitala, cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10-11 grade, iar cea minimă de 4-5 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

Vremea în Brașov

La munte, cerul va fi preponderent noros, temperatura maximă atingând pragul de 6 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 0 grade Celsius.

Vremea în Iași

Revin ploile si se raceste accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, în timp ce minima anunțată de meteorologi nu va depăși 3 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 noiembrie. Vremea continua sa se raceasca in aproape toata tara!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 18 noiembrie. Vremea se raceste accentuat in aproape toata tara si va ploua pe arii extinse!

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 noiembrie. Vremea continua sa se raceasca in aproape toata tara!

Premierul a numit patru noi secretari de stat: Unul la Justiție și trei la Finanțe

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Avertizare meteo de ultimă oră! Încep ninsorile și lapovița

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 18 noiembrie. Vremea se raceste accentuat in aproape toata tara si va ploua pe arii extinse!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies