Prognoza meteo ANM duminică, 4 iunie 2023. Cum va fi vremea în țară

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 03 iun 2023, 17:22

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 4 iunie 2023.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru minivacanța de Rusalii. Iată cum va fi vremea duminică, 4 iunie 2023.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 4 iunie 2023

Sâmbătă, vremea se va răcori în toate regiunile. În sud-vest şi local în centru, sud şi sud-est, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat şi, cu precădere în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp, îndeosebi în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în zona Carpaţilor Meridionali.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificări locale, ziua, în regiunile estice, sud-estice, în extremitatea de vest şi la munte, dar izolat, de scurtă durată, şi în restul zonelor, asociate averselor (viteze în general de 40…60 km/h), iar noaptea în special pe litoral şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 1…2 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã spre 18 grade. Spre dimineaţã, izolat, îndeosebi în regiunile vestice se va forma ceaţã. 

Potrivit ANM, gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare față de zilele precedente.

Cerul va fi variabil în estul şi sud-estul teritoriului, iar în rest va prezenta înnorări, mai persistente în sud-vest, unde şi valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 1 iunie 2023. În prima zi de vară, vremea va fi în general frumoasă și cu precipitații locale după-amiază

Vor fi averse, însoțite şi de descărcări electrice local în zonele montane, în Oltenia şi Crişana şi pe arii mai restrânse în Banat, Maramureş, Transilvania şi Muntenia.

Izolat cantitățile de apă vor mai depãşi 15…20 l/mp, iar probabilitatea pentru grindină de mici dimensiuni va fi redusă. Vântul

va sufla slab şi moderat, pe spaţii mici cu uşoare intensificări pe litoral şi în sudul Banatului, iar de scurta durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 19 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane până spre 4 grade.

Citește și: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 3 iunie 2023. Weekend-ul începe cu ploi în majoritatea regiunilor, iar vântul va sufla cu putere

 

 


Episodul 29 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D miercuri, 17 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.