Prognoza meteo ANM duminică, 28 august 2022. Val uriaș de căldură. Regiunile în care disconfortul termic ridicat se va resimți

,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 28 august 2022.

Meteorologii au emis un Cod galben de căldură pentru acest weekend. Temperatura maximă resimțită în aceste zile va fi de până la 34 de grade.

Prognoza meteo ANM duminică, 28 august 2022. Cum va fi vremea în țară

Valul de căldură va persista și în weekend în cea mai mare parte a țării și pe arii restrânse în zonele de câmpie, mai ales în sud și sud-est, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală  (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.  

 Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice.

Noaptea, în regiunile vestice, vor fi înnorări temporare și pe spații mici vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, cu valori mai ridicate pe litoral spre 24 de grade, dar și mai coborâte în estul Transilvaniei până la 9...10

grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 26 august 2022. Caniculă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat

Prognoza meteo ANM duminică, 28 august 2022. Cum va fi vremea în București

Valul de căldură va persista, va fi caniculă și disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade, mai coborâtă în zona periurbană spre 16 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 27 august 2022. Canicula va persista și în prima zi de weekend. Iată regiunile afectate

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Prognoza meteo ANM vineri, 26 august 2022. Caniculă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat

Acuzații grave planează asupra Ungariei - Budapesta ar fi devenit un cuib special al spionajului rusesc

Prognoza meteo ANM vineri, 26 august 2022. Caniculă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat

Prognoza meteo ANM joi, 25 august 2022. Caniculă în mai multe zone din țară. Iată ce regiuni vor fi afectate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies