PROGNOZA METEO! Afla cum va fi vremea in perioada 21 septembrie - 4 octombrie

,

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru intervalul 21 septembrie - 4 octombrie, care vizeaza toate regiunile tarii: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum si zona montana.

 

PROGNOZA METEO! Afla cum va fi vremea in perioada 21 septembrie - 4 octombrie
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru intervalul 21 septembrie - 4 octombrie, care vizeaza toate regiunile tarii: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum si zona montana.
BANAT
Vremea se va incalzi accentuat in primele trei zile ale intervalului, ajungang la medii regionale ale maximelor diurne de 28 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru aceasta perioada, de 20...22 de grade. Temperaturile minime vor oscila in medie intre 10 si 14 grade,
cu cele mai scazute valori in 22 septembrie si, din nou, dupa 1 octombrie.
Sunt posibile ploi in fiecare zi a intervalului, dar in 24, 25 si 29 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ.
CRISANA
La inceputul primei saptamani de prognoza valorile maxime de temperatura vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme calda, indeosebi in 23 septembrie, cand vor ajunge la medii regionale de 28 de grade. Apoi vremea se va raci, iar din 25 septembrie si pana la sfarsitul intervalului, se vor inregistra temperaturi diurne in medie de 21...22 de grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada. Minimele nocturne vor avea variatii semnificative in primele zile, apoi tendinta va fi de scadere treptata de la 14 la 9 grade.
In 24, 25 si 29 septembrie vor fi averse, posibil mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.
TRANSILVANIA
Vremea se va incalzi treptat la inceputul intervalului, devendind calda in perioada 23 - 24 septembrie, cand vor fi maxime, in medie regionala, cuprinse intre 25 si 27 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scadea, astfel incat pe parcursul celei de a doua saptamani vor ajunge la 18...20 de grade, apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. Temperaturile minime vor scadea de la o zi la alta, de la valori medii de 12...14 grade, inregistrate in primele zile, pana la 7...8 grade la sfarsitul intervalului.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, dar in 24, 25 si 29 septembrie cantitatile de apa vor fi mai insemnate.
MARAMURES
Vremea se va incalzi accentuat in primele trei zile ale intervalului, cu aproximativ 7 grade, ajungang la medii regionale ale maximelor diurne de 27 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru aceasta perioada, de 19...21 de grade. Temperaturile minime vor oscila in medie intre 8 si 13 grade, cu cele mai scazute valori in 22 septembrie si, din nou, dupa 1 octombrie.
In 24 si 25 septembrie vor fi averse, posibil mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.
MOLDOVA
Pana in 23 septembrie, temperaturile maxime vor creste si vor ajunge la medii regionale de 27...28 de grade, apoi vremea va intra intr-un proces lent de racire, la sfarsitul intervalului urmand a se inregistra valori in jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 11 si 15 grade in primele zile, apoi tendinta este de scadere, pana la 9 grade la sfarsitul intervalului.
Averse, in general slabe cantitativ, pot aparea mai ales dupa data de 24 septembrie.
DOBROGEA
Vremea se mentine calda in prima saptamana de prognoza, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 24 si 27 de grade si minime intre 16 si 18 grade. In cea de a doua saptamana, atat temperaturile diurne, cat si cele nocturne vor scadea treptat si vor deveni normale pentru aceasta perioada din an, adica maxime de 20...22 de grade si minime de 13...14 grade.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in 24, 25 si 29 septembrie, precum si in 2 octombrie, zile in care, izolat, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.
MUNTENIA
In prima parte a intervalului, valorile termice se mentin peste cele normale in aceasta perioada, cu maxime cuprinse intre 25 si 28 de grade si minime de 14...16 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza temperaturile incep sa scada usor, tendinta ce se va pastra pana la sfarsitul intervalului, atunci cand mediile regionale ale maximelor diurne vor fi de aproximativ 22 de grade, iar cele ale minimelor nocturne de 10...11 grade.
Intre 24 si 30 septembrie vor fi averse, posibil izolat mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.
OLTENIA
Vremea se mentine calda in prima saptamana de prognoza, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 23 si 27 de grade si minime intre 14 si 16 grade. In cea de a doua saptamana, atat temperaturile diurne, cat si cele nocturne vor scadea treptat si vor deveni normale pentru aceasta perioada din an, ceea ce inseamna maxime de aproximativ
20 de grade si minime de 10...11 grade.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in data de 21 septembrie, dar si in intervalul 24 – 30 septembrie, zile in care, izolat, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.
LA MUNTE
In primele trei zile, valorile maxime de temperatura vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme calda, indeosebi in 23 septembrie, cand vor ajunge la medii de 18...19 de grade. Apoi vremea se va raci treptat, iar din 26 septembrie si pana la sfarsitul intervalului, se vor inregistra temperaturi diurne, in medie, de 14...16 de grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada. Minimele nocturne vor avea variatii semnificative in primele zile, apoi tendinta va fi de scadere treptata de la 10 la 4 grade.
Va ploua zilnic, dar cu precadere in 21 septembrie, precum si in intervalul 24–29 septembrie, atunci cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

BANAT
Vremea se va incalzi accentuat in primele trei zile ale intervalului, ajungang la medii regionale ale maximelor diurne de 28 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru aceasta perioada, de 20...22 de grade. Temperaturile minime vor oscila in medie intre 10 si 14 grade,cu cele mai scazute valori in 22 septembrie si, din nou, dupa 1 octombrie. Sunt posibile ploi in fiecare zi a intervalului, dar in 24, 25 si 29 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ. 

CRISANA
La inceputul primei saptamani de prognoza valorile maxime de temperatura vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme calda, indeosebi in 23 septembrie, cand vor ajunge la medii regionale de 28 de grade. Apoi vremea se va raci, iar din 25 septembrie si pana la sfarsitul intervalului, se vor inregistra temperaturi diurne in medie de 21...22 de grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada. Minimele nocturne vor avea variatii semnificative in primele zile, apoi tendinta va fi de scadere treptata de la 14 la 9 grade.In 24, 25 si 29 septembrie vor fi averse, posibil mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.  

TRANSILVANIA
Vremea se va incalzi treptat la inceputul intervalului, devendind calda in perioada 23 - 24 septembrie, cand vor fi maxime, in medie regionala, cuprinse intre 25 si 27 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scadea, astfel incat pe parcursul celei de a doua saptamani vor ajunge la 18...20 de grade, apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. Temperaturile minime vor scadea de la o zi la alta, de la valori medii de 12...14 grade, inregistrate in primele zile, pana la 7...8 grade la sfarsitul intervalului.Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, dar in 24, 25 si 29 septembrie cantitatile de apa vor fi mai insemnate.  

MARAMURES
Vremea se va incalzi accentuat in primele trei zile ale intervalului, cu aproximativ 7 grade, ajungang la medii regionale ale maximelor diurne de 27 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru aceasta perioada, de 19...21 de grade. Temperaturile minime vor oscila in medie intre 8 si 13 grade, cu cele mai scazute valori in 22 septembrie si, din nou, dupa 1 octombrie.In 24 si 25 septembrie vor fi averse, posibil mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.  

MOLDOVA
Pana in 23 septembrie, temperaturile maxime vor creste si vor ajunge la medii regionale de 27...28 de grade, apoi vremea va intra intr-un proces lent de racire, la sfarsitul intervalului urmand a se inregistra valori in jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 11 si 15 grade in primele zile, apoi tendinta este de scadere, pana la 9 grade la sfarsitul intervalului.Averse, in general slabe cantitativ, pot aparea mai ales dupa data de 24 septembrie. 

DOBROGEA
Vremea se mentine calda in prima saptamana de prognoza, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 24 si 27 de grade si minime intre 16 si 18 grade. In cea de a doua saptamana, atat temperaturile diurne, cat si cele nocturne vor scadea treptat si vor deveni normale pentru aceasta perioada din an, adica maxime de 20...22 de grade si minime de 13...14 grade.Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in 24, 25 si 29 septembrie, precum si in 2 octombrie, zile in care, izolat, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.  

MUNTENIA
In prima parte a intervalului, valorile termice se mentin peste cele normale in aceasta perioada, cu maxime cuprinse intre 25 si 28 de grade si minime de 14...16 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza temperaturile incep sa scada usor, tendinta ce se va pastra pana la sfarsitul intervalului, atunci cand mediile regionale ale maximelor diurne vor fi de aproximativ 22 de grade, iar cele ale minimelor nocturne de 10...11 grade.Intre 24 si 30 septembrie vor fi averse, posibil izolat mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului. 

OLTENIA
Vremea se mentine calda in prima saptamana de prognoza, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 23 si 27 de grade si minime intre 14 si 16 grade. In cea de a doua saptamana, atat temperaturile diurne, cat si cele nocturne vor scadea treptat si vor deveni normale pentru aceasta perioada din an, ceea ce inseamna maxime de aproximativ20 de grade si minime de 10...11 grade.Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in data de 21 septembrie, dar si in intervalul 24 – 30 septembrie, zile in care, izolat, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.  

LA MUNTE
In primele trei zile, valorile maxime de temperatura vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme calda, indeosebi in 23 septembrie, cand vor ajunge la medii de 18...19 de grade. Apoi vremea se va raci treptat, iar din 26 septembrie si pana la sfarsitul intervalului, se vor inregistra temperaturi diurne, in medie, de 14...16 de grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada. Minimele nocturne vor avea variatii semnificative in primele zile, apoi tendinta va fi de scadere treptata de la 10 la 4 grade.Va ploua zilnic, dar cu precadere in 21 septembrie, precum si in intervalul 24–29 septembrie, atunci cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

AUDIO - FOTO DEZASTRU pentru Joe Biden: Cum a fost filmat și înregistrat fiul său, alături de femei și bărbați dezbrăcați + Legăturile cu China

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies