Profilul atacatorului roman. Cum recunoastem infractorii care umbla zilnic printre noi

Zi de zi, in Bucuresti, cel putin o persoana cade prada talharilor si hotilor.

Psihologii atrag atentia ca, de cele mai multe ori, de vina pentru aceasta situatie sunt si victimele care merg noaptea pe strazi dosnice si intunecoase si isi expun bunurile de valoare la vedere.

Potrivit specialistilor, exista un tipar al talharilor in devenire. Acesta sunt, in mare parte, barbati, cu varsta de pana in 40 de ani, fara studii de baza si care au avut pana in 18 ani probleme cu politia.

Iar cei mai multi dintre ei sunt recidivisti.

“Majoritatea sunt pe recidiva. Majoritatea vin si pleaca inapoi in inchisori. daca analizam recursul compensatoriu constatam ca sunt 90% din infractori recidivisti. Infractori care mentin starea de recidiva, ei vin din inchisoare doar pentru a se intoarce acolo. Scopul este de a comite infractiuni si apoi sunt prinsi”, a declarat Dumitru Coarna, liderul unui sindicat al politistilor, potrivit digi24.ro.

Victimele au partea lor de vina

“Fara dar si poate gura sloboda, de departe induce, conduce si faciliteaza furtul. Cand ne laudam cu lucrul luat, cu bunul procurat, cu banii pe care ii faci, vacantele pe unde ai fost, te pui in acea lumina de amurg in care talharul va actiona”, a spus psihiatrul Gabriel Diaconu, conform sursei citate.

Cu putin mai multa atentie, daca alegem cu precautie drumul spre casa, nu ne mai expunem atata de mult lcururile de valoare si avem grija de lucrurile persoanele, putem sa evitam sa cadem prada infractorilor.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate