Problemele nu se mai termina pentru deputatul Nicolae Paun. Procurorii au extins acuzatiile

Si-ar fi bagat firma in datorii prin afaceri fictive ca sa evite plata darilor la Stat.

Pe langa cele sapte motive pentru care procurorii DNA au cerut si aviz pentru retinere si arestare, Nicolae Paun s-a mai pricopsit cu inca o acuzatie. Anchetatorii spun ca pe langa spalare de bani, cumparare de influenta, deturnare de fonduri, folosire de declaratii false, schimbarea destinatiei fondurilor europene in dosarul cu Partida Romilor, Paun ar fi facut si evaziune fiscala. Mai precis, deputatul platit ca demnitar al statului ar fi facut mari eforturi ca firma lui sa nu plateasca taxele si impozitele catre buget.

Deputatul si-ar fi bagat firma in datorii, spun procurorii, prin cumpararea unor terenuri supraevaluate, terenuri care ii apartineau de fapt. Astfel, firma a pierdut bani frumosi, si a scazut semnificativ impozitul pe profit. Deputatul a reusit diminuarea cu 3.200.000 de lei a masei impozabile.


Chiar daca acuzatiile se inmultesc, deputatul este inca linistit. Cel putin pana miercuri. Atunci afla daca i se va da aviz pentru arestare in dosarul in care este acuzat alaturi de Madalin Voicu.

Colegii care au incuviintat retinerea sa miercurea trecuta au plecat repejor dupa vot, asa incat pentru arestare nu s-a mai putut vota din lipsa de cvorum. Deputatul nici n-a binevoit sa vina in Parlament cand i se stabilea soarta.

In schimb, colegul de dosar Madalin Voicu acuzat si el de spalare de bani si trafic de influenta a fost salvat de colegii care au respins prin vot retinerea si arestarea lui.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate