Primul SELFIE facut pe o orbita terestra!

Astronautul american Rick Mastracchio a dat publicitatii primul "selfie" realizat pe orbita terestra, miercuri, cu ocazia unei misiuni in afara Statiei Spatiale Internationale.

Astronautul american s-a plans de faptul ca manecile costumului sau spatial erau prea scurte pentru a putea sa faca un "selfie" asa cum se cuvine. Asta nu l-a impiedicat sa incerce totusi si sa dea publicitatii acea fotografie, informeaza nbcnews.com.

"Costumul spatial face sa devina foarte dificila realizarea unui selfie bun. Am incercat mai multe astazi", a scris Rick Mastracchio pe Twitter, la doar cateva ore dupa ce, alaturi de Steve Swanson, unul dintre colegii sai din echipajul de pe ISS, a inlocuit un computer de rezerva, defect, aflat in exteriorul statiei.

Realizarea unui selfie orbital a fost intr-adevar o misiune "dificila", nu doar din cauza costumului incomod purtat de Rick Mastracchio, ci si din cauza faptului ca astronautul se afla in umbra statiei, avand in spate, ca fundal, o imagine cu planeta noastra, ce apare in nuante stralucitoare de argintiu si albastru.

Astronautul Steve Swanson a fost si el fotografiat in timpul iesirii pe orbita de miercuri si apare in exteriorul laboratorului Kibo, modulul stiintific japonez de la bordul ISS.

Rick Mastracchio a fotografiat, totodata, capsula spatiala Dragon, fabricata de compania SpaceX, care s-a conectat in urma cu cateva zile cu modulul Harmony al statiei.

ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite ale Americii si la realizarea caruia participa 16 tari. Statia este ocupata in permanenta, din noiembrie 2000, de echipaje comune.  ( sursa Mediafax )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate